Gå til sidens hovedinnhold

– Dette skjer bare en gang i livet

Det sa skuespiller og Tøyenbeboer Trond Høvik etter at han mottok Radioteatrets Blå fugl pris i dag tidlig.

OSLO: Høvik fikk prisen for sin tolkning av hovedrollen i Egil Skallagrimsson, og var nesten litt overveldet etterpå.

– Det er helt fantastisk. På grensen til skammelig at jeg får en slik pris, vi har jo bare hatt det gøy hele tiden, sier Høvik.

Ungt råskinn

Vi er på 900-tallet. Egil Skallagrimssons slekt er jaget fra Norge til Island og er riktig så hissig på å få igjen sine eiendommer på Vestlandet. Som norskekongen har tatt fra dem. Egil Skallgrimsson - et ungt råskinn med heftig temperament og store dikterevner - kommer seg tilbake Norge. Kong Erik Blodøks gir ham under tvil rett til å oppholde seg i landet. Dersom Egil lover å holde fred. Men det varer ikke lenge før Egil kjører sverdet gjennom en kongens mann.

Meget begavet

Radioteatrets Blå Fugl deles ut til en kunstner som har gjort en ekstraordinær innsats for Radioteatret foregående år.

– Får håpe de har tatt rett valg nå da, sier Høvik og ler.

Det er vi ikke i tvil om. I juryens begrunnelse står det at Trond Høvik som Egil stevjer sin kvad og dreper med en robust og selvfølgelig førmoderne selvhevdelse. Trond er en meget begavet skuespiller med lang fartstid i Radioteatret. Utrettelig kunstnerisk nysgjerrighet, et stort hjerte og ikke minst et beundringsverdig mot. Det merkes når han kaster seg inn i kampen for hevn og rettferdighet med nidstang og øksehugg. Og han gjør det slik at vi ikke står på avstand og ser storøyd på en gærning fra fortiden.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping