Gå til sidens hovedinnhold

Disco Drive halvveis til Oslo

Det italienske punk-popbandet Disco Drive, som spiller på Mono 29. februar, er på vei nordover med en fullstappa van.

BERLIN/OSLO ØST: Bandet startet i hjembyen Torino og kjører nå Europa på kryss og tvers for å promotere sitt nye album, «Things To Do Today». Østkantavisa møtte dem i Berlin.

Husband

Å ha en egen van, er litt som å ha et trillende hus, stråler den italienske trioen. Gutta legger til at de er storfornøyd med kjøpet av sin første band-van.

Bandet har spilt over 300 konserter i Europa, og har gjestet Oslo og Mono én gang tidligere. Nå vender de tilbake for å lage fest med sin friske punk-pop.

Vi gleder oss til å opptre i Norge igjen. Nordmenn er helt gale når de er fulle, flirer Alessio i Disco Drive.

Høyt tempo

I den tyske hovedstaden har de en dags pause før de må legge enda flere kilometer bak seg på motorveien.

Kvelden før spilte de konsert på klubben Magnet i Prenzlauer Berg, før de spilte inn musikkvideo på den gule, berlinske undergrunnen samme natt. De legger ikke skjul på at de er litt slitne nå.

Den hvite Mercedes Sprinteren skal ta bandet gjennom Tyskland, Frankrike, De Britiske Øyer og Danmark, før de tar båten over til Norge 29. februar. Etter konserten i Oslo kjører bandet videre til Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Vi har ikke brutt noen fartsgrenser enda. I Tyskland kan man jo stort sett kjøre så fort man bare vil, forteller Jacopo.

Guttene tror derimot ikke sine egne ører, da vi forteller at de i Norge kan innstille seg på maks 90 km/t.

Da blir vi nok fint nødt til å bryte de norske fartsgrensene, ler guttene.

Ikke husvarme enda

Bandet har ikke blitt riktig husvarme i bilen enda. Ingen italiensk mamma har hjulpet dem med å henge opp gardiner eller annen pynt. Bøker, vannflasker og klær ligger strødd om hverandre på gulvet og i setene.

- Vi fikk bilen samme dag som vi la ut på turné, så vi hadde ikke tid til å fikse noe som helst. Det har ikke helt gått opp for oss enda at vi har vår egen bil. Vi må fremdeles klype oss i armen når vi stopper på bensinstasjoner og ser bilen vår gjennom vinduet, flirer Jacopo.

Selv om bilen enda ikke har funnet sin helstøpte personlighet, er rollefordelingen blant bandmedlemmene i vanen allerede fastsatt.

Matteo er baransvarlig. Han må sørge for å holde styr på snacks og drinkene. Og Alessio er den som passer på soveposene og utstyret helt bakerst i bilen. Jacopo er hovedsjåføren, og han har nok med å holde oss på veien, ler trioen.

Kjærestebesøk

En sjelden gang følger familie eller venner med på en bit av reisen.

I Norge er kjæresten til Matteo med på lasset. Hun flyr fra Italia til Oslo, for å tilbringe noen dager sammen med kjæresten. Men det er ikke fjorder og fjell som trekker henne til Norge.

Det er nok kun kjærligheten, smiler Matteo.

Men Jacopo, Alessi og Matteo blir hemmelighetsfulle når vi spør om de har noen turnéanekdoter på lager. Det eneste de røper er at de allerede to ganger har hatt nærkontakt med det tyske politiet på autobahnen.

What happens on the road stays on the road, ler gutta før de setter kurs mot Strasbourg.

Genierklærte

Det er kanskje ikke alle som er like familiære med de glade guttene i Disco Drive. Det er imidlertid lett å la seg friste om man leser hva musikkjournalist Andreas Haugaard skriver om gruppa i Panorama.no.

Disco Drive er ganske enkelt et punkfunkband slik punkfunkband skal være. Danseglade, bassgitarorienterte og hyperenergiske. De er med andre ord innehavere av alle de elementer som gjør et bra danseband, skriver Haugaard.

Bandets andre album «Things To Do Today» ble sluppet i Norge denne uka. 29. februar spiller de på Mono.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test