RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Disse kjempepuppene tok Bybanen

OVERDIMENSJONERT: Kunstner Regine Stensæth Josefsen tok torsdag Bybanen i Bergen med sitt verk «The Book Suit Project».
OVERDIMENSJONERT: Kunstner Regine Stensæth Josefsen tok torsdag Bybanen i Bergen med sitt verk «The Book Suit Project». Foto: Privat
Kunstner Regine Stensæth Josefsen testet ut sitt masterutstillingsverk på Bybanen og på Fløyen. Det gikk ikke helt etter planen.

(Bergensavisen): – Jeg hadde vel håpet og trodd på litt mer reaksjoner. På Bybanen, for eksempel, fikk jeg hovedsaklig en rekke rare blikk. Noen plukket også frem mobilen for å ta Snapchat-bilder. Ellers er det jo mest flaut og ukomfortabelt for folk. Ekstra flaut ble det da det ble så trangt at folk måtte tråkke over puppene for å komme forbi meg, forteller hun til BA.

Verket har hun kalt «The Boob Suit Project».

Pinlig overdimensjonert

– Det jeg ønsker å ta for meg er det pinlige i det overdimensjonerte. Humor er utgangspunktet for all kunsten jeg lager. All humor er jo egentlig kjempealvorlig, sier hun. De to brystene i drakten er to oppblåste pilatesballer. På spørsmålet om hvordan hun selv hadde reagert hadde hun sett noen i en puppedrakt på Bybanen svarer hun følgende:

KUNSTNER Regine Stensæth Josefsen .

– Jeg elsker absurde tilfeldigheter.

– Hva spør folk om når du tar den i bruk i det offentlige rom?

– På Bybanen var det bare to som spurte. Ett barn og en som lurte på om jeg var i utdrikningslag. Jeg ser den.

Som en gruppe

Årets utgave av masterutstillingen, der kunstnere som uteksamineres med mastergrad i kunst fra Kunst- og designhøyskolen i Bergen viser sine arbeider, er den tiende i rekken. BA er på plass på Bergen Kunsthall to dager før åpningen av utstillingen som har fått navnet «Discount Parachutes». Nymalte og grå vegger er bakteppet for montering og diskusjoner.

– Det som er litt annerledes med denne gruppen sammenlignet med mange kunstnere på de foregående masterutstillingen er at disse virkelig ser ut til å ha forstått er at man er her som en del av en gruppe. Det forteller Pedro Gómez-Egaña, masterkoordinator ved KHIB.

– Mange har tatt dristige avgjørelser og selekteringer i sine prosjekter. De har verk som kanskje er mye større, men de har måttet velge fordi man gjør dette sammen som en gruppe.

Lyden av en master

Kristine Marie Aasvang bruker bergenskoret Volve Vokal i sitt verk – «Ora-ro-ra, The Secret Choir». To ganger i løpet av utstillingsperioden, både i kveld og i morgen, opptrer Volve Vokal inne i utstillingen. Koret som gjorde stor suksess under World Choir Games 2014, korsangernes eget OL.

Masterutstillingen 2015

– De har vært et privilegium å jobbe sammen med dem og dirigent Thea Sjule, forteller Aasvang.

– Det er en veldig fin klang i kunsthallen og den romklangen resonnerer veldig fint med verket mitt. Etter utstillingen håper jeg å få gitt det ut.

Det er ikke ord som kommer ut av munnen på de drøyt 25 korsangerne, men vokallyder.

– Jeg er veldig opptatt av lyd og måten den kommuniserer på tvers av språk.

Språket vårt

Danske SIF Ankergård har blant annet med to megafoner i sitt verk. Men de har lite med ytringsfrihetsprinsippet å gjøre. Hun har tidligere gjort noe av det samme i utstillingen «I will say something and you will understand it» på Hordaland Kunstsenter tidligere i år.

– Jeg har jobbet med språk i mange, mange år. Dette verket handler om å finne en bedre link ord og språk.

LES FLERE SAKER FRA BERGENSAVISEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere