RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Douglas fikk filmdrømmen oppfylt


KOMPLETT CV: Etter 45 år i bransjen har Douglas et 50-tall filmer og TV-serier på samvittigheten, og nå har han fått oppfylt sin drøm om å spille i en Marvel-film.
KOMPLETT CV: Etter 45 år i bransjen har Douglas et 50-tall filmer og TV-serier på samvittigheten, og nå har han fått oppfylt sin drøm om å spille i en Marvel-film. Foto: Mario Anzuoni (Reuters)
Michael Douglas (70) bar på en drøm etter 45 år i Hollywood: å få spille i en Marvel-film.

Atlanta (NTB-TT-Victor Johansson): Denne uka inntar den doble Oscar-vinneren norske kinoer med Peyton Reeds «Ant-Man».

– Jeg har alltid drømt om å få være med i en Marvel-film, sier Douglas når TT møter ham på innspillingssettet i Georgia.

– De sendte manuset til meg. Men de kunne like gjerne sendt meg telefonkatalogen, og jeg hadde sagt ja.

Vitenskapsmann

Handlingen er i all sin enkelhet basert på tegneserien: Småkriminelle Scott Lang (Paul Rudd) stjeler en superheltdrakt av Douglas' vitenskapsskikkelse Hank Pym – og tvinges snart til å redde verden.

Filmen introduserer sistnevnte for et nytt publikum.

– Jeg reiste til Comic-Con-messa, og gjestene der var en gjeng syke, middelaldrende mennesker som slurver med hygienen, fleiper Douglas.

– Jeg vet ikke hva vi skal kalle dem. De er ikke «nerder», snarere perverse. Hvem er disse menneskene? De kommer fra en annen planet. Men åpenbart finnes det en stor gruppe som er opptatt av disse filmene.

Svenskesamarbeid

Neste år følger Douglas opp med Michael Apted-thrilleren «Unlocked», hvor han spiller mot svensken Noomi Rapace. Hollywood-ringreven uttrykker begeistring for skandinavenes inntog ved «drømmefabrikken».

– Noomi var fantastisk. Jeg tror hun kommer til å bli en stor actionstjerne, for hun tar fullstendig innersvingen på oss i den filmen. Hun er utrolig imponerende – jeg elsket «Menn som hater kvinner».

Gjennom sitt FN-engasjement har Douglas også samarbeidet med en annen svenske, nemlig visegeneralsekretær Jan Eliasson.

– Jeg har møtt Eliasson mange ganger. Han er veldig kunnskapsrik og trekker i mange tråder. Han er til stor hjelp for generalsekretær Ban-Ki-moon og en svært imponerende mann.

Husker «Wall Street»

For sin egen del har Douglas et 50-tall filmer og TV-serier på samvittigheten etter 45 år i bransjen – deriblant evergreens som «Wall Street», «Basic Instinct» og «Falling Down». To stikkprøver især ligger hjertet hans nær.

– Jeg er stolt av «greed is good»-scenen i «Wall Street». Den besto av en lang monolog som jeg rodde i land fint. Siden likte jeg dødsscenen i «Rosenes krig», som alltid fikk meg til å le.

Virker rolletolkningene noen gang inn på privatpersonen Douglas?

– Iblant ligger figurene nær opptil deg selv. Du jobber med skikkelsene, og tenker etter en stund: «Vent litt, hvilken skikkelse?». Et merkelig øyeblikk inntreffer der det ikke lenger er snakk om en rollefigur. Stundene der du kun må eksistere, gjør alle skuespillere litt ubekvemme.

STJERNEPAR: Douglas stilte sammen med kona Catherine Zeta-Jones på London-premieren.

Nær forbindelse

Svaret påkaller spørsmålet: Hvilken rolle har ligget nærmest?

– Den i «Farlige forbindelser», der jeg tenkte: «Jeg kunne fint vært en gift advokat i New York. Jeg kunne fint hatt en utenomekteskapelig affære», innrømmer Douglas – som hadde med kona Catherine Zeta-Jones til «Ant-Man"s London-premiere.

– De beste skuespillerne er dem som bare trenger stille seg foran kamera uten å spille noen rolle.

Fakta om «Ant-Man»

* Amerikansk actioneventyr fra 2015

* Manus: Edgar Wright, Joe Cornish, Adam McKay, Paul Rudd

* Regi: Peyton Reed

* I rollene: Paul Rudd, Michael Douglas, Evangeline Lilly, Judy Greer, John Slattery, m.fl.

* Lengde: 1 t. 57 m.

* Aldersgrense: 12 år

* Norgespremiere: 22. juli

ENDELIG: Michael Douglas kribler for rollen som Hank Pym i kinoklare "Ant-Man". Til venstre: Hovedrolleinnehaver Paul Rudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere