Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Douglas mottar «jødisk nobelpris», men peker på et problem

FÅR PRIS: Michael Douglas har snakket mye om sin tro de siste årene.
FÅR PRIS: Michael Douglas har snakket mye om sin tro de siste årene. Foto: Loic Venance (Scanpix)
Sist oppdatert:
Da Michael Douglas ble tildelt den israelske Genesis-prisen,  pekte han på et lite problem.

(Kultur): Følger man de strenge religiøse lovene, er ikke den Oscar-vinnende skuespilleren jødisk, siden moren hans ikke tilhørte troen, skriver AP.

I et intervju sier Douglas at han påpekte dette overfor Genesispris-stiftelsen, som likevel var interessert fordi han «representerer så mange mennesker i tilsvarende stilling». Torsdag vil Hollywood-stjernen få overrakt prisen, som er på én million dollar, av statsminister Benjamin Netanyahu. Den akter Douglas å bruke til å bygge bro mellom Israel og jødiske samfunn rundt i verden, og han sier til AP:

– Abraham hadde teltveggene åpne og siden rundt halvparten av den jødiske befolkningen i verden finnes utenfor Israel, håper jeg vi kan finne måter å forstå hverandre bedre på og vokse sammen.

Michael Douglas' i sin tid like berømte skuespillerfar Kirk Douglas ble født som Issur Danielovitch og oppdratt på ortodoks vis av sine russiske emigrantforeldre. Douglas senior fant tilbake til barndommens tro i godt voksen alder da han overlevde en helikopterulykke.

I senere tid – etter å ha kjempet mot kreft – har også Michael Douglas blitt troende: Han tilhører nå en reformsynagoge i New York, og sønnen Dylan gjorde sin bar mitsva, en jødisk konfirmasjon, i fjor. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!