Gå til sidens hovedinnhold

Du bestemmer vinner!

Jobben, Fattighuset og Myrsnipa stakk av med finaleplassene i kampen om overskuddet fra Bjølsenfestivalen. Nå kan du bestemme vinneren.

BJØLSEN: - Vi har fått masse innspill fra publikum! Siden sist har vi gått gjennom alle forslagene og plukket ut det vi mener er tre verdige kandidater, sier Isak Oksvold.

Sammen med Gunnar Grini er han primus motor bak Bjølsenfestivalen, en gratisfestival som ble arrangert i Bjølsenparken for første gang i fjor. Også den gangen valgte arrangørene å la overskuddet gå til et veldedig formål og etter nøye gjennomgang ble altså Jobben, Myrsnipa og Fattighuset trukket ut som de tre kandidatene publikum kan stemme på.

- Vi har hele tiden vært enige om at vi ville støtte et privat initiativ mot nød. Nå er det opp til publikum å bestemme hvem som får overskuddet, fortsetter Oksvold.

Skal toppe fjoråret

I fjor var det Natthjemmet, et akutt kriseovernattingstilbud til kvinner med tilhørighet i rus- og prostitusjonsmiljøet som fikk noen sårt tiltrengte ekstra kroner fra Bjølsenfestivalen. Den gang var overskuddet på 14 000 kroner, men i år håper Grini og Oksvold på enda mer klingende mynt i kassa.

- Vi håper på mer penger til frivillighet for hvert år vi arrangerer festival. Vi er veldig avhengige av godt besøk og håper folk stiller opp i år også. Målet er å toppe antall besøkende fra forrige år på rundt 400 personer, forteller Grini.

Begge håper selvfølgelig på strålende sol, men Oksvold kan forteller at om uhelet likevel skulle være ute, så har bydelen gitt dem en regnværsgaranti.

Regnværsgaranti

- Regnværsgarantien innebærer at vi har fått et bidrag fra Bydel Sagene til å drive festivalen neste år også, dersom det skulle bli regn. Du kan med andre ord være sikker på at vi er kommet for å bli, lover han.

- Selv stiller vi med selvsagt med solgaranti, sier Grini smilende.

Siste frist

Selve festivaldagen er satt til 22. august, men fristen for å gi din stemme er 1. juli. Dermed er det bare å gå inn på www.ostkantavisa.no for å sikre at den du mener fortjener det får penger til å fortsette med sitt arbeide for folk i en vanskelig livssituasjon.

- Det blir veldig spennende å se hvem publikum velger ut, sier Oksvold.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua