Gå til sidens hovedinnhold

Dusjlaget mot nye høyder

Jens N. Engelstad ringte i 1990 redaksjonen i Akersposten fra sitt kontor. Klokken var 23.30. Det skulle bli starten for Vestre Aker Dusjlag.

RIS: Jeg var på jobb i Bergen, og hadde stor glede av å høre på et av mannskorene tilknyttet Handelshøyskolen. Jeg hadde da allerede hatt lyst til å synge i et kor i vel to år, men jeg fant liksom ikke det riktige koret. Vel tilbake i Oslo på kvelden, dro jeg til kontoret. Det var sent, for klokken var rundt halv tolv, men jeg tok likevel opp telefonen og ringte Akersposten. Der var det faktisk, tro det eller ei, en dame på jobb som var svært interessert i det jeg hadde å si. Og dermed begynte ballen og rulle, smiler Engelstad.

Mannen i Bogstadveien

For det den sangglade mannen nå ønsket var å starte et eget kor, men kvinner og menn som kunne tenke seg det samme. Ambisjonsnivået måtte ikke være for høyt, for på den måten ville flere melde sin interesse.

Jeg tror faktisk at allerede dagen etter jeg snakket med damen i redaksjonen var hun på plass med blokk, penn og kamera midt i Bogstadveien. Jeg husker godt bildet som ble tatt, det var litt Abbey Road inspirert, med meg gående over fotgjengerfeltet. Overskriften på artikkelen var "Hvem vil synge med Jens?", smiler han.

Bred interesse

Så fort artikkelen var trykket, strømmet telefonene på til Engelstad. Og versjonene, de var mange og fantasirike.

Det var mange av dem som startet samtalen med "Hei, jeg vil gjerne synge med Jens!", og det blir fortsatt fleipet med at samtlige som ringte var damer. Men, slik var det ikke, altså, ler Engelstad.

Sannheten er...

Navnet på koret, Vestre Aker Dusjlag, eller Dusjlaget, er der fortsatt mange som lurer på opphavet til. Sannheten fortalte Engelstad for tre år siden til korets nye medlemmer, men han ønsker i tillegg gjerne å dele den med lokalavisens lesere.

Journalisten som skulle skrive den første saken ønsket seg en arbeidstittel, og da helst ikke "koret til Jens". Vi var i Aker, Vestre Aker, og sang sikkert i dusjen. Det var litt morsomt og i tillegg et navn som folk ville huske, sier han.

På det konstituerende møtet i Ris menighetshus rett før sankthans, snakket koret om å finne en passende dirigent. Så kom spørsmålet om navnet på koret opp.

Det ble det plutselig helt stille i salen. Så reiste en kar seg og sa følgende; "Hvis ikke dette koret skal hete Vestre Aker Dusjlag, vil ikke jeg synge her!". Så kom applausen, og dermed var det avgjort, humrer Engelstad.

Et kor i utvikling

Og koret heter fortsatt Vestre Aker Dusjlag. De har nå rundt 65 aktive medlemmer, og en dirigent som gir alt for et kor hun har veldig stor tro på.

Jeg ble dirigent i dette koret for ni og et halvt år siden, og jeg trives fantastisk godt med denne gjengen. Spesielt gleder jeg meg til mandagens konsert hvor vi virkelig skal vise hva vi er gode for, smiler Kristin Groven Holmboe.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin