Gå til sidens hovedinnhold

Elektrisk moro på Langøyene

Festivalledelsen har nulltoleranse for narkotika og vil ikke ha spritservering. Men kondomer, det deler de ut gratis.

OSLO/LANGØYENE: Når Sommerøya Elektronika Festival går av stabelen for andre gang, får du blant annet servert DJ-opplevelser av Datarock, Ralph Myerz og Charlotte Thorstvedt.

Del på Facebook

Blanda drops

Festivalen spraker løs 8. – 10. juli, og i år som i fjor er det musikken som står i fokus med over 30 forskjellige artister: Internasjonale navn som Glimpse (UK), DJ Pippi (IT) og Esther Duijn (NL) topper plakaten og vil fargelegge lydbildet gjennom tre sommernetter sammen med norske navn som Skateboard, Aniki, Mudman (live), Cirka Loka fra Oslo og Babyjaws.

Vinn billetter til Sommerøya Elektronika Festival

Festivalsjef, Anton Solberg, lover mye fet og dansbar musikk akkompagnert av sommer, natur, kunst, kultur og god mat.

– Over 700 mennesker danset seg gjennom sommernatten i fjor. Jeg tør si at alle hadde det fantastisk, skryter en glad Solberg, som er ekstra stolt av beliggenheten.

– Langøyene er jo en naturperle midt i hjertet av Oslo, sprudler han.

Sommerlig lydhage

En stor innendørs hovedscene rigget med Turbosound lydanlegg og en utendørs scene nede ved lagunen utgjør lydhagene for publikum. Det vil også være andre ulike kulturelle innslag under festivalen, deriblant gatekunst, visuell performance og live malere.

At mange norske artister slipper til, er helt bevisst:

– Vi prøver å ta vare på den norske elektronikaarven ved å booke mest mulig norsk. Vi ønsker å ha en bredde av artister fra hele landet og på den måten være et samlingspunkt for norsk elektronika. Her blir det alt fra dubstep til klassisk house, sier Solberg.

Camping- og byliv

På Langøyene vil det være gratis å campe på området i god festivaltradisjon. Øytransporten foregår i samarbeid med #Ruter og Oslo-fergene. Festivalsjefen teller billetter og smiler.

– Vi har allerede solgt flere billetter enn i hele fjor, sier han blidt og håper på en dobling fra 2010.

Gratis kondomer

Sommerøya arrangeres i tett samarbeid med Røde Kors, Utekontakten og Politiet.

– Folk tenker kanskje rus, bråk og dunkdunk-musikk når de hører om en elektronika- og housefestival, men det blir langt ifra noe raveparty. Vi har nulltoleranse for narkotika, og serverer ikke sprit selv om vi har bevilgning til det. Det eneste vi deler ut på området er kondomer, sier Solberg i god gammeldags festivalpappastil.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs