Gå til sidens hovedinnhold

Elev tok regien

Karlsrud skoles årlige teateroppsetning stod i fare for å bli avlyst da Jonas Falao Liahagen tok affære. 16-åringen ble redningen da han påtok seg rollen både som manusforfatter, regissør og rolletildeler.

Karlsrud: Tidligere har vi satt opp både "Grease" og "Gjengangere" og begge ble en stor suksess. Skolen ønsket å sette opp en forestilling også i år, men det gikk ikke helt smertefritt, forteller Falao Liahagen. Da skolen utlyste en teatergruppe var det flere elever som meldte seg til et samarbeid for å skrive manus.

Det fungerte dessverre ikke helt som læreren vår hadde håpet. Det ble lite skriving, og til slutt ble gruppen oppløst, forteller han videre.

Tok affære

Den unge teatersjefen bestemte seg derfor for å ta pennen i egen hånd, og flere uker senere var det endelige resultatet klart.

Jeg ville ikke gi opp teateret, så jeg begynte å skrive så smått på forskjellige historier. Til sist bestemte jeg meg for "Sannheten om Rødhette". Klassen så filmen på tur til Polen og jeg syns det virket kjempespennende å skrive et manus basert på den, sier han.

Falao Liahagen har foruten å skrive manus, også eneansvar for regien. Han håndplukket dessuten de 14 skuespillerne etter en audition.

Du kan kanskje kalle det for en form for demokratisk diktatur, men det hadde nok ikke blitt noe forestilling uten meg, sier han smilende. Han kan fortelle at det har blitt mange sene kvelder med skriving helt frem til siste uken før forestillingen.

Mersmak

Det har vært veldig morsomt å jobbe med stykket. Jeg skriver med tanke på å både overraske og glede publikum, fortsetter Falao Liahagen. At Kenneth Homstad fra Det Norske Teatret begynte som vikarlærer på skolen, ga verdifull støtte

og nyttige innspill i skriveprosessen.

Han har vært til veldig stor hjelp. I ettertid har han sagt til meg at dette er noe jeg burde fortsette med, og de ordene surrer fortsatt litt i bakhodet, fortsetter 16-åringen. Han utelukker ikke at det kan komme flere manus etter hvert.

Å jobbe med manus og regi har vært veldig lærerikt. Det er en artig gjeng å holde styr på, selv om fokus ikke alltid har vært der jeg har ønsket at det skulle være. Selv om jeg ikke har planer om å reise til Hollywood akkurat, håper jeg i alle fall å kunne jobbe med skolerevy på videregående til neste år, sier han.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021