Gå til sidens hovedinnhold

En overdose vennskap

Teaterstudentene Kristina Tallaksen og Maria Wroldsen lager teater om vennskap og besettelse. Med en sylteagurk som viktigste inspirasjonskilde.

Sørbyhaugen: De to skuespillerspirene går begge på Titan teaterskole på Sørbyhaugen. Eksamensoppgaven i år er å lage et stykke, hvor alt inkludert manus og regi må gjøres på egenhånd. Resultatet, forestillingen "Sylteagurken", viser de på Grusomhetens teater i Hausmanns gate 7, 8 og 9. juni.
Historien handler om et vennskap som utvikler seg til en besettelse. Jentene mener sylteagurken beskriver situasjonen godt.
Sylteagurk er noe du elsker eller hater. Mens noen er avhengige av å ha den på burgern, synes andre maten er uspiselig om sylteagurken ligger gjemt blant grønnsakene. Og slik blir det mellom de to venninnene også. Den ene er avhengig, mens den andre etter hvert føler vemmelse over vennskapet. Noe mer kan vi nesten ikke røpe, for da går man glipp av overraskelsene i stykket, forteller Maria. Og som om det ikke var nok å utvikle manus, gjøre regi, skaffe lokaler og få pressedekning har jentene også valgt å benytte film som en del av stykket. Med seg på laget har de Westerdahls-studenten Jørgen Sellevold, som har stått bak kamera og klippet sammen resultatet i etterkant.
Jeg likte ideen deres, og synes selvsagt det er gøy å kunne bruke litt av det jeg studerer i praksis. Jeg lærer jo også masse av dette, forteller han.
Filmklippene skal illustrere skuespillerens innerste tanker i bakgrunnen. Slik illustrerer vi at hovedrolleinnehaveren sier noe høyt, men tenker noe helt annet. Det blir en flott effekt, mener Kristina.
Etter å ha jobbet en stund med eksamensoppgaven ble jentene enige om at Maria skulle stå på scenen, mens Kristina skulle gjøre regien.
Titan teaterskole skal være et alternativ til den etablerte Teaterhøyskolen. Vi skal lære om alt som skjer rundt teater, samtidig som selve skuespillerkunsten står i fokus, forteller Maria.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021