Gå til sidens hovedinnhold

En overdose vennskap

Teaterstudentene Kristina Tallaksen og Maria Wroldsen lager teater om vennskap og besettelse. Med en sylteagurk som viktigste inspirasjonskilde.

GRÜNERLØKKA: De to skuespillerspirene fra Grünerløkka går begge på Titan teaterskole. Eksamensoppgaven i år er å lage et stykke på egenhånd, hvor alt inkludert manus og regi må gjøres på egenhånd. Resultatet, forestillingen "Sylteagurken", viser de på Grusomhetens teater i Hausmanns gate 7., 8. og 9. juni.

Agurkmanus

Historien handler om et vennskap som utvikler seg til en besettelse. Jentene mener sylteagurken beskriver situasjonen godt.
Sylteagurk er noe du elsker eller hater. Mens noen er avhengige av å ha den på burgern, synes andre maten er uspiselig om sylteagurken ligger gjemt blant grønnsakene. Og slik blir det mellom de to venninnene også. Den ene er avhengig, mens den andre etter hvert føler vemmelse over vennskapet. Noe mer kan vi nesten ikke røpe om innholdet, for da går man glipp av overraskelsene i stykket, forteller Maria. Og som om det ikke var nok å utvikle manus, gjøre regi, skaffe lokaler og få pressedekning har jentene også valgt å benytte film som en del av stykket. Med seg på laget har de Westerdahls-studenten Jørgen Sellevold, som har stått bak kamera og klippet sammen resultatet i etterkant.
Jeg likte ideen deres, og synes selvsagt det er gøy å kunne bruke litt av det jeg studerer i praksis. Jeg lærer jo også masse av dette, forteller han.
Filmklippene skal illustrere skuespillerens innerste tanker i bakgrunnen. Slik illustrerer vi at hovedrolleinnehaveren sier noe høyt, men tenker noe helt annet. Det blir en flott effekt, mener Kristina.

Knallhardt arbeid

Etter å ha jobbet en stund med eksamensoppgaven ble jentene enige om at Maria skulle stå på scenen, mens Kristina skulle gjøre regien.
Titan teaterskole skal være et alternativ til den etablerte Teaterhøyskolen. Vi skal lære om alt som skjer rundt teater, samtidig som selve skuespillerkunsten står i fokus, forteller en entusiastisk Maria. Jentene har jobba dag og natt den siste måneden for å få stykket ferdig.
Det er sinnsykt mye arbeid bak en slik produksjon. Man må omstille seg fullstendig fra den ene dagen til den andre som skuespiller, og når du må gjøre regi og skrive manus i tillegg kan man fort miste litt oversikt. Men det har gått bra da. Håper vi, sier Kristina med et lettere nervøst smil.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler