Gå til sidens hovedinnhold

- En stolt Erik Solheim

Søndag 6. september er det ingen grunn til å bli i sofaen. Friluftslivsorganisasjonene vil ha alle naturglade mennesker, store og små, opp på naturskjønne Sognsvann.

SOGNSVANN: Og det til den storstilte, tradisjonsrike friluftsleiren med massevis av gratis aktiviteter.

– En stolt Erik Solheim kommer for å åpne Friluftslivets uke og markere at vi har fått en markalov som styrker friluftslivet. Det skal også markeres at FRIFO er 20 år, sier Siri Meyer, informasjonskonsulent/journalist i Friluftslivets fellesorganisasjon.

"Tenke nå!"

Underholdningen står fire miljøbevisste gutter fra Surnadal for. Gruppa "Battery", kanskje mest kjent for 2.-plassen i fjorårets Grand Prix junior, spiller blant annet låta "Tenke nå!" – om miljøvern og global oppvarming.

Friluftsdager er starten på Friluftslivets uke, som har vært arrangert over hele landet siden Friluftslivets år i 1993. Med dagen ønsker friluftslivsorganisasjonene å stimulere barn og unge til et aktivt friluftsliv gjennom mange hyggelige aktiviteter ute i naturen som høyhopping ispedd litt snue, fisking – ispedd litt lykke, padling – ispedd litt "sjøsprøyt", orientering – ispedd litt sans, natursti – ispedd litt flaks, rappellering – ispedd litt styrke, roing, pølsegrilling, flåtetur til øya, karusell og mye mer.

– Skal barna bli glade i naturen, er det viktig å ta dem med ut så tidlig som mulig. På Sognsvann kan flere generasjoner møtes til felles opplevelser med det enkle, norske friluftslivet, fastslår generalsekretær i FRIFO, Lasse Heimdal, som understreker betydningen av foreldrenes overlevering av turtradisjonen og ferdigheter i naturen.

Overnatting i lavvo

I år er også Oslo- og omland friluftsråd og Statens naturoppsyn med. På Sognsvann vil de sette fokus på markaloven, som trådte i kraft 1. september.

Tradisjonen tro inviterer speiderne også i år til overnatting i lavvo – fra lørdag 5. til søndag 6. september. Alle som vil oppleve en hyggelig kveld med bål og pølsegrilling ved et stille vann kan møte opp kl. 17.00.

Tradisjoner videreføres også når Thomas Wennesland holder friluftsandakt kl. 11.00.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021