Gå til sidens hovedinnhold

Englene lager julemarked

- Vi kaller oss bare for englene på Nordberg, smiler Inger Marie Viberg. Denne helgen blir det realt julemarked i Nordberg kirke.

Nordberg: - Det er fjerde året vi arrangerer julemarked her oppe. Vi overtok etter en håndarbeidsgruppe som hadde arrangert marked her en rekke år. Og da de ikke orket mer, var vi mer enn klare for å bringe tradisjonen videre, smiler Viberg.

Hjelper til

Uken før markedet jobbes det på spreng for at alt skal bli klart. Peppernøttene skal settes på brett, lefsene og krumkakene bakes og alt annet av håndarbeid, strikk, hekling, toving og andre gaveartikler må sorteres. Alt må på plass før dørene til markedet åpner fredag klokken 17.00.
- Det er en betydelig jobb å holde styr på alt sammen, men det er jo så moro også. Vi har et utrolig bra miljø her oppe og hjelper hverandre med hva det skal være.

God stemning

På alle kanter i kirkestuen jobbes det hardt. Noen sorterer småkakene, andre legger siste hånd på, ja nettopp, håndarbeidet. Og latteren, den sitter løst hos samtlige "engler".
- Dette er en årlig tradisjon vi er veldig stolte av å være en del av og det er også et populært arrangement for nærmiljøet. Det at vi starter det hele med tenning av julegranen gir den gode julefølelsen. Etterpå tar det som oftes ikke lang tid før kirkestuen fylles av blide mennesker, sier Unni Harsten.
- Jeg tror vi må kjøpe mer pepperkakedeig. De to kiloene vi hadde her er nemlig brukt opp for lengst, sier Reidun Wistner mens hun haster mellom kjøkkenet og stuen.
Og raskt blir det klart at det definitivt må legges inn en ekstra tur til nærbutikken hvis det skal lukte nybakte pepperkaker i Nordberg kirke også i år.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford