Gå til sidens hovedinnhold

Er du grillkongen?

Er det en Oslo-borger som kan kalle seg Norges beste griller i år?

BIRKELUNDEN: Grilling er mer enn flamberte svinkoteletter og pølser som svidd utenpå og kalde inni. Det garanterer Opplysningskontoret for egg og kjøtt når de inviterer deg til å være med på NM i grilling i Birkelunden den 12. juni.

På med forkle

Arrangøren jakter nå på entusiastiske grillere for å forsvare hovedstadens ære. Det fristes med et spennende, underholdende og ikke minst velsmakende mesterskap både for deltakere, dommere og publikummere.

– Dette er et mesterskap for alle grillentusiaster i landet, og de er det mange av, sier Bjørn Tore Teigen grillkokk og diplompølsemakermester i Opplysningskontoret for egg og kjøtt det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Pressenytt.

I fjor var Oslo representert med hele 10 lag, deriblant Rått Kjøtt Parti fra Grefsen, Familien Krosby fra Ryen og ikke minst laget Tres Diablos som ble kåret til fjorårets norgesmestere i grill, skriver

Ujålete grillmestere

– Lagene skal konkurrere i fem forskjellige grillklasser. Vi bedømmer resultatene ut i fra smak, konsistens, kreativitet og presentasjon, forklarer Teigen. Han forteller at deltakerne skal bedømmes både av en fagjury, der grillkongen Craig Whitson er hoveddommer, og av en folkejury.

Tidligere vinnere har ifølge Teigen vært jordnære når de har komponert grillrettene. Dessuten er det viktig å grille kjøttet ordentlig, ikke for mye, men heller ikke for lite.

– Grilling er ikke noe utilgjengelig, grillmat er for alle. Derfor er det viktig å servere noe du selv synes er godt, og ikke ta for hardt i. Tenk på hvordan du selv ønsker en hamburger. Det trenger ikke være så mye fiksfakserier, sier han.

Mulig verdensmester?

Dette er sjette gang norgesmesterskapet arrangeres.

– I fjor var det publikumsrekord da vi arrangerte grill-NM på Birkelunden i Oslo. Grilling er noe som opptar de aller fleste av oss, særlig på denne tiden av året, tror Teigen.

Ifølge arrangøren er det ønskelig at flest mulig grillere fra hele landet stiller med grillklypene under norgesmesterskapet.

– Laget som vinner årets mesterskap har muligheten til å hevde seg i verdensmesterskapet senere i år. Derfor håper vi at vi får et godt NM med mye grillkunnskap og entusiasme, sier Bjørn Tore Teigen.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag