Gå til sidens hovedinnhold

– Et aktivt kunstsenter!

Det er kunstner Elisabeth Frøbergs ønske for stasjonsbygget på Kjelsås stasjon. Og planene, de er det mange av.

KJELSÅS: – Her skal man kunne se, nyte og utøve kunst. «Kunst på stasjonen» skal være for alle som er glad i kunst, utøvende og ikke utøvende, voksne og barn og profesjonelle og amatører, sier Elisabeth Frøberg.

– Ordløst språk

Og hun vet hva hun snakker om. Frøberg har bodd i bydelen siden 1995 og mener det er givende å gi folk utløp for tanker og følelser gjennom kunsten.

– Det er et ordløst språk som handler om tanker, følelser og identitet. Og det handler mye om identifikasjon, det å gjenkjenne noe i seg selv og andre, sier hun og legger til:

– Kjelsås stasjon er et nydelig bygg hvor mange fortsatt kommer inn i den tro at det er et venteværelse for toget. De får seg en hyggelig overraskelse når de kommer inn her og ser kunstnere i aktivitet eller ulike utstillere, smiler Frøberg.

«Perler på en snor»

Hun er varamedlem i «Kulturbanen», et prosjekt som vil sørge for inspirerende aktiviteter langs Gjøvikbanen.

– Jeg liker ideen om at de gamle stasjonsbyggene fylles med kunst og kultur, og det er akkurat det som skjer her, smiler hun.

Hver onsdag fra klokken 11.00 til 14.00 holdes det malekurs på stasjonen, 13. og 14. februar blir det weekend-malekurs for voksne, 2. mars starter maleverksted for barn og allerede 6. februar stiller kunstner Charlotte Arnø ut.

– Maleverkstedet for barn skal gå over fire uker, fire tirsdager på rad og det er noe jeg virkelig gleder meg til. De skal lære ulike teknikker og ta for seg både maling, kull, tegning og collage. Dette er for barn fra syv år og oppover, sier Frøberg.

Ny måned, ny utstilling

Cirka en gang i måneden inntar en ny kunstner stasjonen.

– Men, først ut er altså Charlotte Arnø, en utstilling jeg er sikker på blir verdt et besøk, avslutter hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis