Gå til sidens hovedinnhold

Eventyr, korps og dans

Det er ikke så ofte det er urfremførelse av engelske komponister i samlingssalen på Nordseter skole. Men det var det sist søndag.

NORDSETER: Det var Nordstrand Janitsjar som fikk gleden og æren av å for første gang i Norge å fremføre den engelske komponisten Keith Amos musikk til H.C. Andersens eventyr "Den standhaftige tinnsoldat". Eventyret er nok kjent fro mange, men musikken har nepp så mange hørt før. Derfor var det synd at janitsjaren ikke fikk større publikumsoppslutning. Men med konkurranse av både OL-sendinger og en kjempeflott vintersøndag kan man kanskje ikke få full sal.

Artig

Men de som var der, fikk en spesiell opplevelse. For her var det ikke bare ren korpsmusikk. For at publikum skulle holde tråden i eventyr og musikk, hadde Nordstrand Janitsjar engasjert Andrine Fendeland som oppleser, og med innlevelse fikk publikum oppleve det kjente eventyret av den danske forfatteren. Rett som det var spratt en tinnsoldat-kledd trompetist opp, og som en ekstra perle i muslingen danset Hilde-Maria Guran trippende lett. Ikke rart at en enbent tinnsoldat falt for en slik ballerina.

Totalt en fremføring som ikke mange har gjort før dem.

Samarbeid

Nordstrand Janitsjar har mange ganger tidligere laget familiemusikalske reiser spunnet rundt et spesielt tema. Denne gangen var det en forestilling for både barn og korpsmusikk-interesserte.
Men som sagt - synd at ikke flere fikk med seg den drøyt time-lange forestillingen.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter