Gå til sidens hovedinnhold

Fansen hyller skuespiller Frank Kjosås

Om kvelden hanskes han med tøffe pirater og på dagtid er han sjenert forfatter. Og nå skal han bli bokser. Det er ikke mye dødtid i livet til Frank Kjosås (29).

SENTRUM: – For en gjeng!

Frank Kjosås stråler der han kommer rett fra leseprøvene på «Sjuk ungdom». 24. mars skal det være klart for première på Det Norske Teatrets Scene 3, som den gamle Prøvesalen nå heter.

– Jeg gleder meg til å spille på Scene 3, for jeg elsker de små scenene. Der kommer man nærmere publikum og er uten annen teknikk enn lyd og lys.

Løser gåter

I seks uker skal 29-åringen og de andre skuespillerne utforske de mellommenneskelige delene av stykket til Ferdinand Brückner. Frank skal spille en ung og sjenert forfatter.

– Forhåpentligvis har vi klart å løse gåten når vi står på scenen premièredagen. Dette blir bra! konstaterer han fornøyd og hopper elegant over til å snakke om «Skatten på Sjørøverøya», som egentlig er årsaken til at han møter Østkantavisa.

Sjørøverøya

– Hvordan klarer du å sjonglere to roller som dette på en gang?

– Det er egentlig ikke noen sak. Når premièren for det ene stykket er over, er man egentlig klar for det neste. Det har jo med utdanningen vår å gjøre. Det er dette vi er trent til. Det blir som en iPad, hvor man trekker det ene bort og tar fram det neste.

Sjenert

I 2006 fikk han fast ansettelse på Det Norske Teatret, men har bodd i Gamlebyen siden 2003.

– Jeg trives der. Det er stille og rolig, som å bo på landet, men i byen. Og så er det veldig laidback og hyggelig, forteller han.

Frank røper at han egentlig er en ganske sjenert fyr privat.

– Folk får liksom ikke det til å stemme når man er skuespiller, men når jeg er på jobb skrur jeg av sjenert-knappen. På jobb er alle med på den samme kontrakten. Det er annerledes når man møter mennesker man ikke kjenner, sier han åpenhjertig.

Halvbroren

I tillegg til to forestillinger på Det Norske Teatret er det plass til mer i hodet hans. Frank skal også spille Fred i dramatiseringen av «Halvbroren», som skal gå over åtte episoder på NRK neste år. Innspillingen begynner i mai, men den tøffeste tiden er nå, hvor han skal forberede seg til rollen.

– Jeg skal spille hele tidslinja fra han er 17-35 år, så det blir en heftig reise!

Fred er den ene halvbroren og ender opp som bokser til slutt, så nå må jeg begynne å trene boksing. Jeg skal jobbe med en personlig trener framover. I mai må jeg være forberedt, så det kan være det blir noen søvnløse netter, sier han, men ser ikke særlig bekymret ut.

Han fløy!

Det er ikke første gangen Frank Kjosås benytter trenere i jobben sin. Da han spilte Peter Pan i 2007 jobbet han med en sirkusartist så han skulle se elegant ut i lufta. I en hel uke hadde han også flygeprøver.

– Jeg var helt utslitt! Det var som å ha gym hele dagen. Jeg hadde træler på kroppen etter remmene, men det var helt fantastisk å kunne fly! Første gangen gråt jeg, for det var det nærmeste jeg som menneske kan komme det å fly. Og det har jeg alltid drømt om.

Bergtok publikum

I fjor høst hadde han stor suksess som Gabe i musikalen «Next to normal» og bergtok publikum med sin store sangstemme.

– Jeg ante ikke at stykket kunne ha en sånn påvirkningskraft! Første gangen trådte vi veldig varsomt, for salen var helt stille. Så oppdaget vi at folk satt og strigråt.

Forestillingen blir satt opp igjen med nypremière i oktober.

Les anmeldelsen av Next to normal

I «Skatten på sjørøverøya» er det barnas oppmerksomhet han skal fange og det kan være mye vanskeligere.

– Man mister de så fort – og da har man tapt. Men om man når dem med første ansats følger de med.

Fanklubb

Frank har begeistret mangt et publikum og har til og med egen fanklubb. De har laget en egen fanside og har trykket opp røde hettegensere med navnet hans på.

– Rødhettefolket kaller jeg dem. De ser alle forestillinger, og ikke bare de jeg er med i, forteller han.

På Facebook er det også opprettet to fangrupper for skuespilleren.

– For vi som har skjønt at Frank Kjosås er den nye Freddie Mercury, Leo og Espen på én gang, står det på den ene.

På vei ut av teateret stopper Frank Kjosås opp ved posthylla og fisker ut et fanbrev. Noen sekunder får man et glimt av den sjenerte mannen, før han legger til med et smil;

– Det er jo hyggelig med egen fanklubb!

Les: Synger ut om tabuer

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag