Gå til sidens hovedinnhold

Film, musikk og god stemning

Oslo Kino inviterer til Gimle Filmfest i februar. – Nå starter endelig billettsalget, sier filmsjef Christin Berg.

FROGNER/GIMLE KINO: – Vi arrangerer Gimle filmfest for fjerde gang, og det er rett før filmfest i Berlin, sier Christin Berg. Med 17 «store og små» filmer i løpet av en uke, fra 4. - 11.februar, blir det igjen liv i den ærverdige salen i Bygdøy allé.

– Vi viser som vanlig mange høydepukter som kommer ut på kino til våren .Også blir det spennende å se hvor mange av årets filmer som blir nominert til Oscar, sier filmsjefen.

Sært og stort

Gimle Filmfest har valgt "Alle mine kjære" (The Lovely bones) som åpningfilm, med ingen ringere enn Peter Jackson (Ringenes Herre) som regissør.

– Det er på ingen måte en feelgood film, sier Berg. Den er basert på den bestselgende romanen av Alice Sebold, og omhandler en gripende historie om mord, liv etter døden, og gjenoppbygging av en familie.

– Vi viser både «store filmer til litt mer begrensede og «sære» filmer, sier Berg. Blant høydepunktene kan man nevne musikalen «Nine» av Rob Marshall som er basert på Federico Fellinis fantastiske metafilm, «8 1/2», og har med seg kjente skuepillere som Penelope Cruz og Daniel Day Lewis.

SE HELE PROGRAMMET HER

Tanks og hemmeligheter

– Vi får besøk av regissør Jesper Ganslandt (regissøren av Farvel Falkenberg, fra 2007) også denne gangen, som skal presentere hans nye film Apen, forteller Berg. I tillegg vises den franske filmen «Profeten» av Jacques Audiard, som fikk mye omtale under Cannes filmfestival.

– «Fishtank» blir nok manges favoritt, sier filmsjefen om den engelske filmen som stakk av med Juryprisen i Cannes og kritikerprisen i Haugesund.

Det norske innslaget i år er dokumentaren «»Strengt hemmelig», hvor regissør Benedicte M. Orvung oppdager en mørk familiehemmelighet som omhandler en nazipolitisjef i Oslo under krigen.

Andre filmer på programmet er Fatter`n av Josef Fares, regissøren av «Jalla jalla», «Nowhere boy» om John Lennons liv, og den israelske filmen «Libanon» som vant Gulløven i Venezia. Handlingen utspiller seg egenhendig inne i en tanks.

– En svært viktig og klaustrofobisk film, forteller Berg.

Mer enn film

Som vanlig handler Gimle Filmfest også om mer enn «bare» film, for filmregissører, journalister og musikere skal underholde, snakke, gjøre oss klokere og spille masse bra musikk.

– Det blir minikonserter i foajeen, og inne i salen også i år, sier Berg. Jens Carelius, Thom Hell, Maria Due, og The Little Hands of Asphalt står for musikken. Gunnar Søsteby, Noman Mubashir, Mattis Øybø og Kjetil Lismoen er noen inviterte foredragsholdere, før, mellom og etter de ulike filmene.

Hvorfor Gimle?

– Det er noe spesielt med Gimle kino. Når man kommer inn her kan man lukte kaffe og god stemning, sier Berg om den flotte kinoen. Setene er dype, vin står fremdeles på menyen, og filmfolket med stamplasser inntar salen. Filmsjefen i Oslo Kino mener det er noe spesielt med kinoen, og at man får noe mer enn bare film på Gimle. Stemningen er nemlig særegen.

– Og nå starter endelig billettsalget, sier Berg.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping