Gå til sidens hovedinnhold

Forbudt sex i Vika

Én uke med sex, vold og ytringsfrihet på kino. Det som er forbudt på TV, vises på kino i Vika.

I forbindelse med Nobels Fredssenters utstilling om ytringsfrihet, skal Vika Kino vise filmer med temaer som går på tvers av moralske oppfatninger i et samfunn. Startskuddet var fredag, og temauken avsluttes torsdag.

Alle filmene som skal vises er kontroversielle og flere av dem har blitt forbudt. Mange av filmene publikum får se på "Forbudt uke" er politiske ytringer som ikke er tillatt og temaer som går på sedelighet og moral.

Variabelt oppmøte

Kinosjef Christin Berg er relativt fornøyd med oppmøtet så langt.

- De to første dagene var oppmøtet svært variabelt. Noen forestillinger hadde flere besøk enn andre. Men dette er en tendens vi ofte ser rett før jul. Fredag og lørdag har vi konkurranse med julebordsesongen, sier Berg til Lokalavisenfrogner.no.

På søndag merket arrangørene en større pågang.

- På søndag hadde vi besøk av den svenske regissøren Pål Hollender som fortalte om filmene Pelle Polis og Buy, Bye Beauty som han har regissert. Da var besøkstallet meget bra, sier Berg, som tror at besøkstallene vil ta seg opp utover uken.

Ingen tradisjon

- Er det aktuelt å gjenta dette?

- Nei. Dette er et prosjekt i samarbeid med Nobels Fredssenters utstilling om ytringsfrihet. Vi har ingen planer om å gjøre noe fast greie med dette, avslutter Berg.

Se programmet til Forbudet uke her

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen