Gå til sidens hovedinnhold

Første dans på Kulturstasjonen

Litt sent, men absolutt godt. Det er konklusjonen for den nyåpna Kulturstasjonen på Schous.

LØKKA: Oslo kommune er veldig sent ute, dette er ikke mer enn sånn det skal være. Det er fint at vi har fått det til, men de får ikke noe mer skryt enn det, sier gründer bak Spin Off dansestudio, Liv Greli.

Sist fredag kunne endelig Spin Off flytte inn på Schous Kulturstasjon, sammen med Oslo barne- og ungdomsteater og de visuelle kunstfagene ved Oslo musikk- og kulturskole.

Ikke lenger risikosport

Den nye Kulturstasjonen er i kommunal regi, noe som betyr en anerkjennelse av en utdanning for barn og unge innen kunstfag. Det var på tide, mener Greli, og leder for Oslo barne- og ungdomsteater, Anine Skou-Stene.

Det er en selvfølge at Oslo kommune har et slikt tilbud, sier hun, og legger til at forutsigbarheten Kulturstasjonen gir er etterlengtet.

Tidligere har vi fått støtte per år, men dette gjør at vi vet det vil vare. Vi kan tenke langsiktig og planlegge flere år framover, sier hun.

Jeg har bedrevet 100 prosents risikosport, og selv om det er morsomt, er det veldig krevende, sier Liv Greli.

Morsomt alvor

Allerede mandag morgen var flere dansere på plass i de nye lokalene, og utover høsten er det satt av plass til hele 1500 elever fra 5 år og oppover.

Og selv om det skal være moro på Kulturstasjonen, er det ikke snakk om lettvin moro.

Jeg er opptatt av at man ikke skal bygge opp under tomme drømmer. Etter alle disse Dansefeber og Idol-programmene er det mange som blir skuffa over at det ikke var så enkelt, sier Liv Greli.

Ja, det er noen som vil ha hovedrollen ti og et halvt minutt etter at de begynner her, og sånn fungerer det ikke, sier Anine Skou-Stene.

Det handler om å anerkjenne kunstformen. Selv om det skal være moro å gå her, så er det mye hard jobbing, disiplin og det skal være utfordrende, sier hun, og får støtte av Greli.

Jeg opplever at det er folk som har en «passion» for det de driver med som lykkes. De som virkelig vil det de holder på med, sier hun.

Samarbeid

Og de to kan love at det også blir samarbeid på tvers av kunstgrenene på Kulturstasjonen.

Ja. Joda, det blir det, men jeg er opptatt av at samarbeid skal gjøres ordentlig og ikke for enhver pris, sier Greli.

Nei, vil ikke ha samarbeid, bare fordi det høres så fancy ut, det må være et faglig innhold som er med på å styrke produksjonen, avslutter Skou-Stene.

Det er folk som har en passion for det de driver med som lykkes

Liv Greli

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen