Gå til sidens hovedinnhold

Fra Nashville til Bryn

Lørdag 9. januar får du anledning til å riste av deg ribbefettet. Gla'gutta Scheibee & Foosen gjester selveste Olsen på Bryn!

BRYN: Med musikalske røtter fra Haugerud tilbake på syttitallet snakker vi her om god gammaldags lokalrock. Eller skal vi kanskje kalle det country?

Sjangerblanding

– Vi er seriøse sjangeroverskridere. Vi har gjestet en rekke radiokanaler både i Europa og USA, og da har presentasjonen av musikken vår variert mellom å bli kalt country, rock, pop og americana. Sistnevnte sjanger er vel den som passer best, nettopp fordi uttrykket er temmelig bredt, mener Dag Foosnæs, som utgjør halvparten av gruppa.

En lang reise

Historien om Scheibee & Foosen er lang. Og tidvis litt trist og deprimerende. Men etter at bandet fant sammen for alvor, og i år slapp skiva «News for you», har stemningen blitt så meget bedre.

Gutta har reist land og strand rundt, og spilt på scener både i USA og rundt omkring her hjemme. Nå er det altså på tide å gjeste Oslo øst, nærmere bestemt hjertet av Bryn.

– Vi håper virkelig folk dukker opp. Det være seg gamle venner, nye venner, uvenner, naboer og andre fans. Jeg kan garantere skikkelig go'stemning! lover Foosnæs.

Erfarne gjester

Med seg på laget har de fått med seg Yankee, et band som etter sigende ble etablert så tidlig som i 1968, og som siden den gang har hatt ca 200 spillejobber per år.

– Det er bunnsolide musikere som stiller denne kvelden, selv om besetningen, med unntak av «sjefen sjæl» P.O. Kvernsveen, har blitt byttet ut med yngre musikere underveis. Du kan si det sånn at vi pleier å bytte på hvem som skal være hovedattraksjon og hvem som skal være gjester. Denne gangen er det vi som fronter arrangementet, og neste gang er det sikkert Yankee som står øverst på plakaten. Her deler vi på æren, avslutter Dag Foosnæs.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis