Gå til sidens hovedinnhold

Fredag 21. januar - Syng med oss

Jakten på lokale øvingslokaler er over, nå er det nye medlemmer Tonica-koret speider etter. Vi er spesielt på mannejakt, humrer de blide sangfuglene.

For halvannet år siden mistet Tonica-koret øvingslokalet sitt på den lokale barneskolen, men nå er de endelig tilbake i bydelen.
Vi har levd i landflyktighet på Økern, men trives jo best her hvor koret ble stiftet for over 40 år siden. Nå øver vi på Manglerud eldresenter hver tirsdag fra klokken 19-21, og her er det så koselig, forteller Anne Marit Søraa.
Hun er leder for koret bestående av 26 medlemmer i alderen 51 til 83 år. De er flest kvinner, derav mannejakten.
Vi mangler alltid menn, spesielt tenorer som vi bare har tre av. Sangglade herrer vil visst helst synge i mannskor, men blandakor er jo mye morsommere, mener Søraa.
Vi tar selvfølgelig også imot nye kvinnelige medlemmer, for her er alle hjertelig velkommen uavhengig av kjønn og alder. Det er bare å dukke opp på en av øvingene våre, oppfordrer hun.
Det er det musikkutdannede ekteparet Thomas og Elaine Hedblom som leder Tonica-koret gjennom musikkens verden som pianist og dirigent. På repertoaret står alt fra Abba til gospel, rockemusikk, viser og musikaler.

Gleder seg selv og de gamle

Tonica-koret koser seg sammen på øvinger, samt turer i inn- og utland. Men de gleder også mange andre med sine sangstemmer.
Formålsparagrafen vår er å synge og underholde for eldre og syke. Vi har i alle år reist rundt på alders- og sykehjem som ønsker besøk, fordi det er så hyggelig å kunne glede gamle mennesker, forteller Søraa.
Hvert år har vi dessuten gratis vårkonsert med kaffe og kaker til alle i aulaen på Manglerud videregående skole, og da henter vi folk som ikke greier å komme seg dit på egenhånd, fortsetter hun.
Vårkonsertene er veldig populære hos beboere på alders- og sykehjem, som alltid sørger for at det blir fullt hus. Korets sangkafeer blir også godt mottatt i lokalmiljøet, og nå har også du sjansen til å bli en del av det hele!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem