Gå til sidens hovedinnhold

Frivillig fersking

Jorunn Sveinang Hemma er rykende fersk som leder av Frogner frivillighetssentral. Men hvem er egentlig denne damen, og hvordan trives hun i den nye jobben?

FROGNER: Du begynte i jobben 1. februar. Hvordan har det gått så langt?

Det har vært en stor overgang, siden det er en helt ny måte å jobbe på, forteller Jorunn. Jeg er vant med tradisjonelle arbeidsplasser som består av ledere og ansatte. Her er det annerledes. Jeg jobber som daglig leder, men har ingen ansatte under meg. Bare frivillige. Jeg kan ikke tvinge de frivillige til å være her, eller til å gjøre arbeidsoppgaver de ikke har lyst til. Det ville jo kvele hele frivillighetsgleden. Siden folk er her frivillig, har jeg ikke noe med hvor ofte de er her. Og det er en uvant rolle. Men jeg begynner å takle det. Det er en annen måte å jobbe på, nesten litt befriende. Og jeg har lært mye, smiler hun.

For de uinvidde er Frogner frivillighetssentral i Nils Juels gate 4 et sted som formidler kontakt mellom mennesker som har tid og lyst til å bruke noe av sin tid på andre mennesker, eller som selv har behov for hjelp til noe, i følge frivillig-oslo.no. I tillegg fungerer sentralen som en møteplass for mennesker i alle aldre og fra alle verdenshjørner.


Lang fartstid i bydelen

Selv om Jorunn er ny som leder av sentralen, er hun godt kjent i lokalområdet. Hun har over 20 års fartstid som ansatt i Bydel Frogner og har jobbet blant annet med funksjonshemmede og innen eldreomsorg.

Hvordan vil du beskrive deg selv?

Jorunn tenker seg om et lite øyeblikk før hun svarer.

Jeg er lett å engasjere, har lett for å bli opptatt av ting. Du kan nok si at jeg nærmest er selvantennelig. Blir nesten sugd inn i ting som jeg er opptatt av. Jeg håper at folk ser på meg som raus. Og jeg liker å være i kontakt med folk. Jeg liker å være nettverksbygger.


Nettverksbygger

Og da må da den nye jobben passe perfekt Jorunn perfekt. Som hun beskriver det selv, er nettverksbygging en stor del av jobben.

Som leder av frivillighetssentralen kobler jeg mennesker sammen. Jeg kordinerer de som vil ha hjelp fra frivillige og de som vil hjelpe. I tillegg har vi flere faste aktiviteter som foregår på huset. Yoga, drageverksted, norskundervisning, selvhjelpsgrupper, franskkurs og mye mer.

Intervjuet vårt begynner å nærme seg slutten. Men før vi pakker sammen for å dra, sier Jorunn: Kan dere ikke ta med mellomnavnet mitt, Sveinang, i artikkelen? Jeg synes det er så kult, smiler hun. Og det lover vi å gjøre.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen