Gå til sidens hovedinnhold

Fugl Føniks på Snippen

Til tross for at snøen lavet ned, fant cirka 50 personer lørdag veien ut i vinternatten, og ildskulpturarrangementet på Snippen.

SNIPPEN: På grunn av overvann på Movann, ble Sørbråten Ildskulpturgruppes tradisjonsrike arrangementet flyttet til Kulpen ved Snippen stasjon. Og både barn, ungdom og voksne i alle aldere møtte opp.

LES OGSÅ: Brenn alle tanker du ikke vil ha med i 2011

Det var stor oppslutning rundt «Bli kvitt»-lappebordet der de kunne skrive av seg det de ikke ville ha med seg inn i det nye året. Mange skrev både to og tre lapper.

Det var til og med en dame som fortalte at hun hadde våknet om morgenen og begynt å reflektere over hva hun vill kvitte seg med.

(Artikkelen fortsetter under videoen)
Ildskulptur 2011. (Video: Enok Karlsen/Youtube)

– Dette er veldig moro. Det betyr jo at dette setter i gang noe hos folk, sier en fornøyd Tone Ingulstad i arrangementskomiteen.

Etter tenning av ildskulpturene, ble det ildspruting og tausjonglering. Deretter ga Eline Vistven fra Sørbråten gård en forrykende kulokk som innledet tenning av de tre skulpturene. Hun spilte fløyte og trommet til brenningen.

– Det ble en flott og stemningsfull kveld med mye grilling, sang og hygge rundt bålet, forteller Ingulstad.

Den mest spektakulære skulpturen var Føniksfuglen, designet av Hans Kosanetzky. Da det snødde var den ikke helt villig til å ta full fyr.


– Vi håper at Bydel Nordre Aker vil støtte oss videre. Dette er et arrangement som folk setter stor pris på. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger, sier Ingulstad, og opplyser at ildsskulpturgruppa på Sørbråten gjerne tar imot flere medlemmer.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis