Gå til sidens hovedinnhold

Fyller veggene til randen

– Ja, som du ser det er mye forskjellig her, smiler Anne Mai Refnes. Hun er en av de åtte som denne måneden stiller ut på Røa Deichmanske bibliotek.

VINDEREN/RØA: De lysegrå veggene inne på utstillingsrommet på biblioteket er i ferd med skifte farge når lokalavisens utsendte ankommer. På rad og rekke står det spente kunstnere som etter beste evne forsøker å henge sine bilder opp i snoren.

– Vår hovedinspirator Priscilla Hauge kunne desverre ikke være her sammen med oss, men likevel får vi forsøke å gjøre det beste ut av det. Bildene hennes er i hvert fall hengt opp og blir en naturlig del av denne utstillingen, sier Anne Mai Refsnes.

Pensel og teknikker

Hver onsdag møtes gruppen på åtte til ti personer på Vinderen seniorsenter. Der gir de hverandre konstruktive tilbakemeldinger på bilder, lærer nye teknikker og maler.

– Priscilla, som leder gruppen, er svært god på akvarell-maling og lærer oss stadig nye teknikker på alt fra rennende vann til bjerketrær og sne. Når man maler alene er det vanskeligere å se hva som mangler, men i denne gruppen er alle flinke til å lytte og veilede. Det er utrolig viktig, sier Refnes.

– Mest olje

Å være eneste hane i hurven er Haakon Hals godt fornøyd med. Han har vært med i malegruppen i cirka syv år og har ingen planer om å legge vekk penselen med det første.

– Jeg har med to oljemalerier og et akvarellmaleri til denne utstillingen, men jeg maler mest i olje, sier Hals.

Med god hjelp fra hverandre begynner utstillingen å ta form. En fargerik utstilling i akvarell, olje og akryl.Utstillingen står på biblioteket ut måneden.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk