RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Gå vekk», hilsen Harper Lee

DEN LEGENDARISKE BOKA: Harper Lee skrev den ikoniske Å drepe en sangfugl. Nå, som hun er på gamlehjem, kommer det en ny bok, funnet av hennes advokat. Men Harper Lee selv søker ikke offentligheten.
DEN LEGENDARISKE BOKA: Harper Lee skrev den ikoniske Å drepe en sangfugl. Nå, som hun er på gamlehjem, kommer det en ny bok, funnet av hennes advokat. Men Harper Lee selv søker ikke offentligheten. Foto: Chip Somodevilla (AFP/NTB SCANPIX) (Afp)
Sist oppdatert:
Tross ny bok, Harper Lee vil ikke forstyrres.

Journalisten Connor Sheets skrev et to siders brev, som han sendte til Lee (88) etter at han ikke klarte å komme i kontakt med henne ved personlig oppmøte på aldershjemmet der hun bor, eller via hennes nye advokat og forlegger.

I brevet skildret Sheets, som står bak nettstedet Al.com, hvordan han hadde snakket med mange av hennes gamle bekjente og venner i Monroeville, der Harper Lee bodde i mange tiår med sin søster og daværende advokat. «De fleste av dem er bekymret for deg, og hva som skjer med «Go Set a Watchman» og din litterære arv. Mange av dem frykter at du kanskje blir utnyttet», skrev Sheets i brevet.

Hittil har nemlig all kontakt mellom Harper Lee og omverdenen skjedd gjennom hennes nye advokat, som også var den som oppdaget det gamle bokmanus – gjemt og glemt siden 50-tallet, og som skal være et etterspill til handlingen i «Drep ikke en sangfugl».

Onsdag denne uken fikk Connor Sheets en konvolutt i posten. Den inneholdt hans eget brev, «krøllet sammen og brettet på nytt», med ordene «Go away! Harper Lee» skriblet nederst.

Selv om det var fyndig og avvisende, er Lees svar likevel det aller første direkte livstegn fra henne etter at boknyheten kom. Nå akter Sheets å ramme inn svaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere