RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gabriels fire første remastret og vinylklare


GJENUTGIR, BLANT ANNET PÅ TYSK: Peter Gabriel vier solokarrierens start vinyloppmerksomhet denne høsten. Foto: AP
GJENUTGIR, BLANT ANNET PÅ TYSK: Peter Gabriel vier solokarrierens start vinyloppmerksomhet denne høsten. Foto: AP Foto: Balazs Mohai
Sist oppdatert:
I oktober, nærmere bestemt den 2., blir Peter Gabriels fire første soloalbum tilgjengelige på vinyl for første gang siden 2002.

Oslo (NTB): Ifølge distributøren Caroline International har de fire skivene, etter å ha vært gjennom remastring og lydpleie, «aldri før hørtes så bra ut».

Det er snakk om de selvtitulerte albumene som kalles «Car», «Scratch» og «Melt» etter plateomslagmotivene, og «Security», utgitt i årene 1977-82.

De slippes i et nummerert antall av 10.000, mens to tyskspråklige versjoner av de to siste platene, utgitt i 1980 og 1982, sendes ut i 3.000 eksemplarer. Innpakningen blir lik originalen, og med på kjøpet følger nedlastingskort.

Om «Ein Deutsches Album» og «Deutsches Album», der låter som «Intruder» blir til «Eindringling» og hiten «Games Without Frontiers» til «Spiel Ohne Grenzen», sier Gabriel i en uttalelse:

– Jeg skrev til franske, italienske, tyske og spanske plateselskaper og sa jeg ønsket å eksperimentere med å skape en versjon av albumet mitt på et annet språk. De eneste som svarte, var det tyske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere