Gå til sidens hovedinnhold

Gir deg låter rett i fleisen

Det klør og kribler i fingrene til gutta bak suksessen Oslo Live Festival. 11. des-ember braker det løs med Julespesial på Blå. De klarte ikke å vente lenger.

Grünerløkka: Vi var rastløse, sier Magnus Ulvik, den ene halvdelen bak Oslo Live Festival.

I løpet av kun tre uker i fjor, stablet Oslo Live sammen en firedagers festival i Tigerstaden ved blant annet å overta noen av bookingene til konkursrammede Quart. Klart at gutta ikke orket å vente et helt år til neste gang.

Søt kløe

Det er mange band vi klør i fingra etter å jobbe med. Derfor arrangererer vi Oslo Live Julespesial på Blå 11. desember. Det blir i samme ånd som festivalen, og prisen vil være som i sommer, altså 99 kroner for billetten, forteller Gaute Haaversen-Westhassel.

Det kommer til å bli en lang kveld. Vi begynner med konserter fra tre forskjellige band, etterfulgt av klubb utover natta. Akkurat slik vi liker det, sier Magnus som lover at kvelden blir hundre prosent i musikkens tegn.

Vi har ikke noen konferansier som skal prate mellom settene, i stedet skal vi spille musikk, sier han.

Rett i fleisen

Etter intens lytting til MySpace og Hypem samt konstant spaning på nettmagasiner, nyhetsbrev og klubbprogrammer, har Magnus og Gaute funnet fram til nye favoritter. Nå gleder de seg til å presentere artistene for publikummet på Blå.

Det blir fantastisk å dele dette med dem, sier Magnus og Gaute nikker bifallende.

Vi føler oss rett og slett heldige som får lov til å presentere disse folka, sier han.

Blant de som tar turen til Blå, finner du belgiske Das Pop. For Oslo Live-gutta var det kjærlighet ved første lytt.

Vi oppdaga dem på en konferanse i Paris, på utestedet Bataclan. Egentlig kom vi for å se et australsk band, men så fikk vi den poplåta rett i fleisen. De skulle vi ha til Norge, koste hva det koste ville, sier Magnus, som sammenlikner belgierne litt med det franske bandet Phoenix.

Og etter en telefon til managementet i Sverige, ble en skandinavisk turné lagt opp, med Blå som et av stoppestedene.

Tidlig ute

Fra hjemlandet kommer både duoen The Work og artisten Nils Beck som begge lover å levere nytt og spennende materiale på Blå denne kvelden. Magnus og Gaute har også hentet DJ'en Boy 8-Bit rett fra London.

For tiden spiller han på verdens beste klubb; Fabric. Dette er en dj jeg har fulgt med på lenge, men vi har venta til han har blitt litt bedre kjent. Booker du en dj for tidlig er det vanskelig å trekke folk, forklarer Magnus som også kan avsløre at de for lengst er i gang med å planlegge neste sommers Oslo Live Festival.

Vi var ute etter å booke artister allerede i august, men fikk beskjed om å vente til november, ler han. Vi føler oss heldige som får lov til å presentere dissefolka

Gaute Haaversen-Westhassel

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller