Gå til sidens hovedinnhold

Gjøgling for viderekomne

15 elever fra 7. klasse og 15 fra 2. klasse tok pusten fra publikum da de entret scenen på Lysejordet skole fredag. Forestillingen hadde fått navnet «Rottefangeren i Hameln».

LYSEJORDET: – Dette er de kuleste barna jeg har truffet på lenge, det må jeg virkelig si. De har jobbet som helter gjennom hele uken, og jeg kunne virkelig ikke vært mer fornøyd med innsatsen, smiler skuespiller, pedagog og kostymedesigner i Teater Proserpina, Anja Christine Boman.

– Mye på kort tid

Med seg på laget hadde hun sjonglør, skuespiller og pedagog Morten Uglebjerg Norli. Også han er svært fornøyd med de 30 barnas energinivå.

– Vi har hatt det skikkelig gøy sammen og fått til svært mye på kort tid, sier Norli.

– For en uke siden var det faktisk ikke noe «Rottefangeren i Hameln», den har blitt til ettersom vi har jobbet, sier Boman.

Porsjektet er signert Den kulturelle skolesekken og er et intensivt teater og gjøglerkurs over fem dager som ender i en ferdig forestilling.

Flotte kostymer

I middelalderkostymer er nesten ikke barna til å kjenne igjen. Pernille Sofie (12), innehar rollen som selveste rottefangeren, men innrømmer at hun egentlig er litt redd rotter.

– Jeg er det i virkeligheten, men selvsagt ikke på scenen. Der er jo min jobb å fange dem, sier hun.

Ved hennes side står Fru Snobb og Belinda Berlinerkrans, alias Stine (12) og Katja (12). De synes første forestilling gikk kjempefint og gleder seg allerede til å innta scenen nok en gang.

– Det har vært skikkelig gøy å jobbe sammen med Anja og Morten. Vi har lært så mye. Nå skal vi snart på scenen igjen og denne gangen håper vi rektor er blant publikumerne, sier de.

Balansekunst

Elevene gir alt i samspillet med Boman og Norli på scenen og publikum gisper når det ene sirkus- og gjøgler-trikset etter det andre fremføres. Og etter forestillingen er det en tydelig stolt assisterende rektor, Lill Roem Nilsen, som takket for innsatsen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen