Gå til sidens hovedinnhold

God morgen beat

Nordic Beat spilte torsdag på TV2s "God Morgen Norge" i forbindelse med cd-utgivelsen "notice".

Plateutgivelsen til Nordic Beat kommer ikke en dag forsent. Etter over syv års samarbeid slipper de endelig sin første cd.

- Vi har hatt fokus på samarbeidet, utvikling og deling av musikkopplevelsen med så mange så mulig. Nå fant vi tid og lyst til å lage platen, sier Ingrid Kindem (keyboard).

Hun er en av fire jenter i bandet som får pulsen til å øke i takt med kvartettens nordiske rytmer.

De tre andre er danske Ida Gormsen fra den lille koselige byen Vejle (bass), svenske Clara Kempff (trommer) og Hildegunn Øiseth fra Norge (trumpet,flugelhorn, bukkhorn). Ingrid og Hildegunn bor på Frogner, og når bandet møtes bor alle fire sammen. Da jobber de, pleier vennskap, drikker vin og har det rett og slett veldig hyggelig sammen.

- Vi har alle prosjekter ved siden av, men når vi er sammen er det fokus på Nordic Beat, sier de.

"notice" har undertittelen "the most beautiful noise of nordic soundscapes" og coveret, klærne, designen og titteler som "frost" eller "pulsen i berget" levner liten tvil om hvor inspirasjonen kommer fra. Lokalavisen treffer jentene under Designdagen 2008. De er ikledd isbjørndrakter når de skal fremføre låter fra albumet.

- Vi jobber konseptbasert og er opptatt av helhet i alle ledd, sier Ingrid.

De bruker visuelle effekter i sceneopptrednene sine, noe som også skaper en nordisk helhetsfølelse.

Hvis du ikke fikk med deg opptredenen til de fire nordiske jentene på TV2s frokostprogram "God Morgen Norge", kan du gå inn på www.myspace.com/nordicbeats og få en smakebit der.

Les hele saken i papirutgaven torsdag 27. mars

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn