Gå til sidens hovedinnhold

Grønne dager med økologisk vin og flaggermus

Det blir noe for hver en smak når Oslo Miljøfestival arrangeres 6-11. juni. Våre bydeler er godt representert på programmet.

OSLO ØST: Dette er en kombinasjon av et internasjonalt initiativ og en lokal vilje til å vekke engasjement og gi folk ideer om hvordan de kan leve miljøvennlig, forteller prosjektleder Mia Gomez Olsen.
Den internasjonale miljødagen 5. juni markeres med såkalte Grønne dager i de fleste europeiske land. Nå har også Norge blitt en del av denne årlige bølgen av miljøaktiviteter, og i den anledning slår hovedstaden til med en egen miljøfestival.
Det er femte året vi har festival nå. Oslo kommune, næringslivet og frivillige organisasjoner går sammen for miljøet, sier Gomez Olsen, som selv er med for andre gang.
Fra 6. juni kan du lære mer om hvordan du kan leve litt mer miljøvennlig, bli underholdt og delta på fritidsaktiviteter over hele byen. Det blir økologisk vinsmaking, båttur på fjorden, engasjerende debatter, aksjoner for flere sykkelveier og spennende foredrag.
For de litt tøffe kan sommernatta fredag 9. juni gi nærkontakt med flaggermus. Da arrangerer Norsk Zoologisk forenings flaggermusgruppe nemlig flaggermuskveld i Botanisk hage.
Lørdag 10. juni forvandles Rådhusplassen til et levende miljøtorg med organisasjoner, etater og virksomheter av ymse slag. Her blir det blant annet gratis, økologisk frokost til alle, ponniridning for barn og auksjon av brukte møbler. Grünerløkka-butikkene 3rd Hand Design og Trabant Clothing Company er bidrar også med redesignet brukttøy og vintage klær i et miljøvennlig moteshow.
Arrangørene ønsker velkommen og oppfordrer alle til å ta føttene fatt eller reise kollektivt til arrangementene.