OSLO: Den travle programlederen har også rukket å gi ut en diktbok i svært frodig språkdrakt.

Og mellom utilslørt dissing av Knausgård og Skavlan, spising av tyske lunsjpølser og intens jakt på en date med Aksel Lund Svindal, fikk vi en «kjapp en» med byens heiteste dame.

Skjult adresse

– I hvilken bydel bor du?

– Jeg bor litteranne ovafor Carl Berner, noe særlig mer spesifikk er jeg ikke lysten på å være da det blir så stort trøkk fra folk som er interessert i å få kontakt av den ene og den annen grunn.

– Tv-showet har vært en braksuksess. Tror du folket synes det er befriende med grovprata erotikk på direkten eller er det andre nerver du har truffet?

– Jeg tror rett og slett at folk vil ha mer journalistikk og innhold, mindre innholdsløst fjas og mesking med c-kjendiser. Nå er det mulig et par av de sistnevnte har vært innom «Dritseint», men det er i så fall utelukkende Jans feil som har vært seint ute med bookinga.

Ikke svære forskjellen

– Hvordan har det påvirket ditt liv å være på tv-skjermen?

– Jeg lever som vanlig. Står opp i otta for å skrive poesi, spiser tyske pølser til lunsj og avrunder med et par pjoltere i 23-draget. Merker ikke svære forskjellen. Draget på det annet kjønn har jeg alltid hatt.

– Hvem har vært den beste gjesten i første sesong?

– Jeg må si Hans Olav Brenner var en herlig type. Endelig en gjest på mitt eget nivå intellektuelt sett. Og så sjarmerende, da.

Edels jul

– Hvordan feirer du jula og sørger for at julestemninga er på topp? Noen frekke tradisjoner?

– Det står ikke på invitasjoner og ønsker fra en haug med folk om å tilbringe tid med meg, men det spørs om ikke det blir meg og forskjellige årskavalkader i romjula. Au-pairen min, Jan, som også får 41 kroner timen – jeg skjønner ikke at det skal være noe å masa med – har tenkt seg hjemover til Østen, så det blir stille og rolig.

– Hva måtte Erling Kagge gjøre for å overtale deg til å gi ut diktbok?

– Det har vært et mas og et kjas uten like, men det er klart når han til slutt sto på døra mi med roser og tagg og ba, ja da var all motstand jeg har hatt for å bli for kommersiell og bred, borte med vinden.

– Ikke så ulik Knausgård

– Hvor henter du inspirasjon til diktene dine fra? Når er du mest inspirert til å skrive din frodige samtidslyrikk?

– Det er først og fremst fakta fra eget liv jeg skriver. Jeg er ikke så ulik Knausgård der, men i motsetning til han så har jeg ikke skrevet meg helt tom ennå. Og jeg tviler ærlig talt på at jeg gjør det. Jeg har opplevd såpass mye.

– Du har snart 27.000 følgere på Facebook. Er det vanskelig for deg å være tekkelig nok i språk og bilder for å unngå sensur?

– Det er Jan som styrer med internett. Jeg gjør som mange av mine forfatterkollegaer og holder meg unna sosiale medias for å helt og fullt konsentrere meg om kunsten.

– Noen nyttårsforsetter du kan dele med leserne?

– Det er det samma hvert år det: Skrive enda mer sant og ekte. Nytt for neste året er å lage et enda bedre talkshow. Riktignok har vi passert Skavlan i kvalitet fra første program, men en skal aldri slutte å utvikle seg.

Aksel tar ikke telefonen

– Hvilken mann (menn) ville du helst gått på romjulsdate med?

– Aksel Lund Svindal står høyt på lista. men foreløbig tar'n ikke telefon. Det er jo ikke rart nå som sesongen er på full gang.

– Hvem er ditt litterære forbilde?

– Jeg har sansen for Agnes Ravatn. Ellers syns jeg de fleste er oppskrytt. Ikke Roy Jacobsen da, han holder mål.

– Hva ønsker du deg til jul?

– Det er vanskelig å finne gensere i yndlingsfargen min lavendel, så der hadde det vært greit med en oppjustering. Vi får se hva Jan finner på.