RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JAMES CORDEN er blitt omfavnet av Hollywood.
JAMES CORDEN er blitt omfavnet av Hollywood. Foto: Frazer Harrison (AFP/NTB SCANPIX) (Afp)

Har du aldri hørt om James Corden, endrer det seg denne uka

Sist oppdatert:
Den britiske komikere har fått et eventyrlig karriereløft.

Av Emil L. Mohr, NTB

London (Kultur:) Inntil nylig var James Kimberley Corden (34) bare verdensberømt hjemme i England. Denne uka blir han verdensberømt på ordentlig.

Ikke før har han debutert på amerikanske TV-skjermer som vert for skravleprogrammet «The Late Late Show», før han inntar kinolerretet som hovedrolleinnehaver i eventyrfilmen «Into the Woods» (norgespremiere fredag).

Dempet presset

Sistnevnte er Hollywood-versjonen av Broadway-musikalen ved samme navn, regissert av «Chicago»- og «Pirates of the Caribbean»-skaperen Rob Marshall. Plutselig befant Corden seg skulder ved skulder med størrelser som Johnny Depp, Emily Blunt og Meryl Streep – uten at det skal ha ligget i kortene da han stilte på audition i New York.

KOMIKER: James Corden spiller Bakeren i Rob Marshalls "Into the Woods", som får norgespremiere fredag.

– Noe som gjorde det litt lettere, var at da jeg prøvespilte, var det ikke for en «storfilm med Meryl Streep som stjerne», forteller han på en pressekonferanse i London.

– Nei, jeg prøvespilte for en workshop til en film som – hvis den i det hele tatt ble laget – ville inneholde Meryl Streep, men sannsynligvis ikke meg, presiserer Corden, som møter journalistkorpset uformelt antrukket i T-skjorte og rutejakke.

Fersk bakst

Ifølge ham selv er det også en fordel at en passe hverdagslig fersking spiller bakeren som stikker til skogs for å oppheve en gammel familieforbannelse. Det stemmer nemlig brukbart med skikkelsens egenskaper.

– Jeg skjønte hvem denne fyren var. Jeg skjønte at han representerer publikum, fortsetter Buckinghamshire-pluggen Corden ydmykt.

– Han er en «hvermansen» som bekymrer seg over tingene jeg har vært bekymret for selv i livet mitt – som når du skal ha barn: «Fikser jeg dette? Er jeg virkelig kvalifisert?» Og så seiler han opp som rene helten mot slutten, hvilket jeg digger.

Priset komiker

Ikke at Corden er helt ubeskrevet. I 2012 vant han teaterprisen Tony med Richard Bean-komedien «One Man, Two Guvnors», etter å ha gjort suksess på begge sider av Atlanteren. Tidligere var han mest kjent som Neil «Smithy» Smith i den selvbiografiske BBC-serien «Gavin & Stacy».

Regissør Marshall er overbevist om at han har funnet riktig mann til oppgaven:

– Selv om jeg visste at James var en briljant komiker, hadde jeg ingen idé om at han hadde denne fabelaktige stemmen og slik en dybde og sårbarhet som skuespiller. Han har et register som er ekstraordinært, og det var innlysende for meg at dette er Bakeren.

West End neste

Og når han en gang er ferdigsnakket på CBS-kanalen, lukter det vel Shaftesbury Avenue-syngespill lang vei?

– Ja, det er alt jeg ønsker meg! utbasunerer Corden idet spørsmålet kommer.

– Drømmen min, helt siden jeg gikk på skolen, har vært å jobbe i West End. Det er så mange forestillinger jeg elsker. Jeg ville gitt høyre arm for å få spille Max Bialystock i «The Producers», for eksempel. Det samme gjelder Molina i Kander og Ebbs «Edderkoppkvinnens kyss». Han er fengslet kostymedesigner i drag – høres ikke det festlig ut?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere