Gå til sidens hovedinnhold

Helt utrolig stolte!

For revysjelene på Berg har livet stort sett dreiet seg om én ting den siste måneden: Revy. Revysjefene er rørte over innsatsen.

Mor Ingvild Lavik

BERG: Vi er helt utrolig stolte av dere! sa revysjefene Nora Eikeland og Mari Anette Undlien da teppet hadde gått ned etter siste nummer.

Se Bergrevyen i bilder

Deretter fulgte fest i gymsalen, og så bar det av sted til et leid utested.

Det var kjernen av dem som har jobbet på og bak scenen som var med. Skikkelig revymennesker. Sånt blir det god stemning av! Så det er nok noen som er litt slitne i dag, forteller Nora Eikeland til Nordre Aker Budstikke onsdag ettermiddag.

Velfortjent

Likevel lover hun at alle er mer en innstilt på å levere en knakende god revyforestilling også i kveld og hver dag til og med 13. januar.

Alle er veldig fornøyde med premièren, men er enige om at vi kunne ha gjort det enda bedre, sier Eikeland, og forteller om blant annet litt lydproblemer i første akt.

Bergrevyen ble tildelt terningkart seks av Aftenpostens revyanmeldere i fjor. Forventningene til årets revy var derfor skyhøye.

Vi hadde selvfølgelig håpet på å få sekser i år også, og mange mente at vi kunne ha vært gode nok til det. Men en femmer er veldig bra, og veldig fortjent! sier Eikeland.

Jeg er veldig stolt, og føler meg som en mor som skal vise frem barnet mitt.

Timevis

13. desember overtok revyen gymsalen, og startet arbeidet med å gjøre den om til en sirkusmanesje. Siden da har Eikeland og Undlien ført logg på hvor mange timer de har tilbrakt der.

Vi kom til 256 timer hver, smiler Eikeland.

Det blir tolv timer i døgnet, så vi har ikke hatt tid til så mye annet. Mamma og pappa har bedt meg om å ringe hjem av og til, bare for å høre stemmen min, om ikke annet, sier hun.

Mange brukte hele juleferien til revyarbeid. Det er rørende å se hvor mange som har ofret fritiden sin for revyen.

Revysjefen innrømmer at også skolearbeidet har blitt nedprioritert den siste tiden, og at overgangen til livet etter revyen vil bli trist.

Vi har blitt en stor familie, og jeg kommer nok til å gå en uke med gråtedager, ler hun.

Født til rollen

Tirsdag kveld var salen full av medelever, venner og familie av revyarbeiderne. På vei ut var det mang en forelder blank i blikket.

Det var veldig bra! utbryter Nanna Frogg, mor til «damemannen» Herta (Henrik Fagerberg).

Den var veldig original, og kontroversiell i forhold til revysjangeren. Det var blodig og de harselerte med kjønnsroller og med sirkus. Jeg syns det var kjempebra, sier søster Harriett Fagerberg.

Han (Henrik) var som født til rollen. Vi bare visste det bare ikke før nå, humrer en stolt pappa Jan Fagerberg.

Har sett verre

Det var flott! sier Ingvild Lavik, mor til en av musikerne som var innhentet fra Foss vgs.

Jeg har nesten ikke sett noe til ham i det hele tatt den siste tiden. Men det har jo helt tydelig gitt resultater, sier Strande, som selv har vært elev på Berg.

Hege Strande er mor til en scenearbeider, og til en i bandet, og var strålende fornøyd. Men hun lot seg ikke skremme av de blodige innslagene.

Jeg jobber i helsevesenet, så jeg har sett mye verre, ler hun.

Se Bergrevyen i bilder

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter