RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmelig rundt Harper Lee-slipp

DEN LEGENDARISKE BOKA: Harper Lee skrev den ikoniske "Å drepe en sangfugl". Nå, som hun er på gamlehjem, kommer det en ny bok, funnet av hennes advokat. Men Harper Lee selv søker ikke offentligheten.
DEN LEGENDARISKE BOKA: Harper Lee skrev den ikoniske "Å drepe en sangfugl". Nå, som hun er på gamlehjem, kommer det en ny bok, funnet av hennes advokat. Men Harper Lee selv søker ikke offentligheten. Foto: Chip Somodevilla (Afp)
60 år etter «Å drepe en sangfugl», er Harper Lees bok «hot stuff» under årets bokmesse i London.

(Kultur): Romanen «Go Set A Watchman» er allerede solgt til 25 ulike territorier, fra Korea til Montenegro, Kina, Bulgaria og Tyrkia. Det opplyste den 88 år gamle forfatterens litterære agent Andrew Nurnberg tirsdag morgen, da London Book Fair åpnet dørene.

Den er skrevet for 60 år siden, og utgivelsen har skapt rabalder i litterære kretser. Nylig avgjorde en rett at Harper Lee var ved sine fulle fem da hun ga tillatelse til å gi ut boka.

LES OGSÅ: «Gå vekk», hilsen Harper Lee

Nurnbergs folk er ifølge The Guardian også i forhandlinger med flere andre forlag rundt i verden, og det forventes at «mange, mange flere» vil inngås i løpet av bokmessen.

Men prosessen er langsommere enn vanlig:

Mens det vanlige er å sende manuskriptet i posten eller på mail, må utenlandske utgivere i dette tilfellet møte opp på Nurnbergs kontor i London for å lese det – under det den britiske utgiveren William Heinemann kaller «svært streng sikkerhet».

De må også signere en taushetserklæring, ifølge Publishers Weekly.

Romanen utkommer på engelsk i juli. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere