Gå til sidens hovedinnhold

Her får du noe av musikkprogrammet

Nå bobler den kreative energien i de gamle tømmerveggene på Grefsenkollen gled dere alle musikkelskere og nytere av det gode liv!

GREFSENKOLLEN: Høstens spennende konsertprogram er snart spikret på toppen av Grefsenkollen. 16. september spilles det nye og spenstige konseptet i gang.

Det voksne Nordre Aker-nærmiljøet mangler en felles kulturell møteplass. Vi er helt sikre på at unike Grefsenkollen Restaurant med sin fantastiske beliggenhet, er den perfekte rammen rundt en lokal og sosial arena for beboerne i området. Egentlig på tide at vi som bor her slipper å måtte dra helt ned til «by'n» for å høre god musikk i gode omgivelser. Dette er noe vi har savnet og det vet vi at mange andre har gjort også, sier de to lokale initiativtakerne Thorkild Gundersen og Lars Fosdahl ellers for øvrig journalist og fotballagent.

Perfect match!

Gutta har lenge tenkt tanken om et samlende kultur- og konsertsentrum for lokalbefolkningen, og da de banket på døren hos Grefsenkollen Restaurant for å lufte sine planer om et mulig samarbeid, så ble de tatt vel imot av Jon Kloster & Co.

Dette må være det man kaller en «match made in heaven». Restauranten har siden overtakelsen jobbet med en videre utvikling av stedet, men sammen med disse to lokale ildsjelene, så har dette virkelig tatt av i riktig retning. Så skal vi også sørge for at restaurantmenyen står i stil til konsertkveldene og de øvrige arrangementene, sier Jon.

Også for «ungdommen»

For det blir ikke bare konserter med og for voksne på Grefsenkollen i høst, men også happenings for barn og unge, eksempelvis «Talentenes dag» før jul en gang.

Vi ser også for oss at bydelens unge musikere og band skal få en plass her oppe, forteller Grefsenkollens prosjektleder, Tone Mong Haug.

Men når det gjelder etablerte og kjente musikere, er det allerede mange store navn på blokka.

Kjente og store

Vi vil foreløpig ikke røpe alle som skal spille her. Men det vi kan si nå, er at blant annet på selve åpningen 16. september underholder toppmusikere fra bydelen. Og utover høsten spiller også Jo Nesbø og Lars Jones, Tord Gustavsen Trio, Ingrid Olava og Ila Auto på Grefsenkollen.

Men 1. september vil programmet være klart, og billettene legges ut for salg, sier Thorkild og Lars, og viser til nyopprettede www.grefsenkollensvenner.no, der interesserte kan registrere seg med forkjøpsrett.

Alle på første rad!

Foreløpig vil alle konsertene bli holdt innendørs med dertil begrenset plass. Betyr det dyre billetter?

Nei egentlig ikke. De som foreløpig har sagt ja til å synge og spille her, forlanger ikke samme honorar som for et lokale som kan ta tre fire ganger så mange mennesker. Dette er et sted som folk virkelig har lyst til å spille på. Og vi regner med fulle hus gode konserter med relativt få plasser gjør jo at alle vil få godfølelsen av å «sitte på første rad» eksklusive konserter i eksklusive omgivelser!, ifølge «matchen» fra toppen av Grefsenkollen.

Til fots og på brett

Restauranten jobber også med å få bedret transporttilbudet til stedet men foreløpig er ikke Ruter helt på gli.

Men vi er i dialog om andre alternative løsninger så får vi se etter hvert hva vi kan få til, sier Jon.

Men transporten er en problemstilling de lokale gutta ikke tar så alvorlig.

For oss som bor i nærområdet er det jo heller ikke all verden å komme seg hit til fots, sier Thorkild og Lars.

Vinterstid er jo et annet alternativ å ta akebakken ned igjen!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted