Gå til sidens hovedinnhold

Humoristisk og lekende jazz på Herr Nilsen

Gisle Børge Styve er en av Norges store pianister og musikalske entertainere. Tirsdag er han klar for konsert på jazzklubben Herr Nilsen sammen med favorittguttene sine.

Gisle Børge Styve er en av Norges store pianister og musikalske entertainere.

De fleste kjenner ham som spillende storsjarmør og lagleder med klisterhjerne fra Beat for Beat på NRK.

Spilte inn plate i bokhandel

Gisle Børge Styve Trio har eksistert siden 1998. I 2002 kom platen Styves Ark, som er spilt inn live en helt ordinær handlelørdag i bokhandelen Ark Majorstua.

- Resultatet av den plata ble kjempefin, sier Gisle Borge Styve til Lokalavisen Frogner.

- Vi spilte inn låtene fire ganger hver over en todagersperiode og plukket ut den vi likte best, uten å forandre noe på den. Vi hadde ganske strenge krav til oss selv og hadde bestemt oss for ikke fikse på noen av låtene. Så om man hører godt etter så kan man kanskje høre noen som spør etter bøker, gortexjakker som knitrer eller barneskrik, sier Gisle.

I denne butikken har de hatt sin musikalske utviklingsplass og lekestue 30-40 ganger i året, til stor glede for kunder og ansatte.

- Vi har spilt veldig mye der i løpet av de 10 siste årene. Det har blitt litt mindre de siste årene, men nå i desember skal vi spille en del der på dagtid, sier han.

- Dette er terapi både for oss og for kundene, mener Gisle Børge Styve.

Favorittguttene

Gjennom flere år har Gisle Børge Styve Trio utviklet et svært underholdende, velklingende, humoristisk og vakkert musikalsk utrykk der samspillgleden står i sentrum. Trioen koser vettet av seg og det smitter fort over på publikum.

- Per Willy Aaserud og Helge Harstad er favorittguttene mine. Vi trives fryktelig godt i lag og jeg tror jeg snakker for alle sammen når jeg sier dette, sier han.

Gisle Børge Styve Trio holder en rekke konserter, samt bidrar med underholdningsinnslag på ulike arrangementer. På konsertene vil du få høre trestemt sang, leken improvisasjon, verbale innspill, groovende låter og vakre melodier.

- Vi begynte som en instrumentaltrio, men vi er nesten et kor nå. Jeg synger, mens de to andre er veldig flinke å kore, avslutter han.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?