Gå til sidens hovedinnhold

Hvor går grensen?

Bergrevyen pusher alle grenser – fra rasisme, religion og helt til Jens Stoltenberg. Revysjefene er storfornøyde, og likeså publikum.

BERG: – Det har tatt mange måneder med hard jobbing, og dette er det endelige resultatet, vi er så fornøyde! sier en av de to revysjefene ved Bergrevyen, "Grenseland", Ania David-Andersen.

"Grenseland" er den femte skolerevyen fra Oslo som hadde premiere onsdag 6. januar. En kan enkelt og greit kalle temaet for Bergrevyen !grenseløs humor!, for det er det virkelig.

– Nå vet vi folk liker det. Publikum lo, og det var det som var viktigst, tilføyer en fornøyd revysjef Mattis Aleksander Madsbu.

SE BILDENE: Bergrevyen 2010 i bilder

Uhemmede sketsjer

– Bergrevyen krysser grensene med sketsjer på tvers av rase, religion og kjønn, sier Mattis Madsbu.

Instruktør Ola Jordheim Halvorsen har laget en satirisk og humoristisk revy hvor vi blant annet kan møte pariodier av Idol-Tone og Aleksander Rybak, som krangler om et fadderbarn under en Plan-fadder-aksjon. Vår kjære statsminister viser publikum bildegalleriet sitt på sin private-pc og googler sitt eget navn, for å så håne de andre politikerne på Stortinget. Og en vittig karakter fra Tollvesenet er også en gjenganger gjennom hele revyen.

De gjennomførte karakterene ble bragt til live av elevene på Berg; Eivind Resaland, Sunena Johnsen, Thea Sveva Faleide, Mathias Richter Kolsaker, Elias Saeme, Celina Therese Ekholt og Adrian Ytterdal – som alle gjorde en fantastisk jobb under årets premiere på Grenseland.

I gjentatte sketsjer hyler og ler publikum i ekstase. Men vi må få det sagt at ikke alle vil ta den humoristiske tonen like godt, enda revyen er pakket med kjente og ukjente karakterer. Bestemor vil nok ikke skjønne hvorfor Hitler, Stalin, Mao og The Scatman møtes i helvete. Humoren er mer satt til interne spøker blant de unge.

En fest uten like

Premieren er over, og alle elevene som har satt revyen til live mottar en rose hver. Instruktør Ola Jordheim Halvorsen mottar en bukett, mens revysjefene får en kransekake på deling. Nå er premierefesten et faktum, og det skal festes. Ania David-Andersen står allerede klar med en Vinmonopol-pose i hånden.

– Blir det skole på torsdag da?

– Hehe, ja vi får jo se nå, smiler revysjefen David-Andersen.

SE BILDENE: Bergrevyen 2010 i bilder

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen