Gå til sidens hovedinnhold

Hyllet Rory Gallagher

Lokale musikere sto på scenen da blodfans fra hele Europa mintes den irske bluesgitaristen Rory Gallagher på Hr. Nilsen i helga.

SENTRUM: For tredje året på rad arrangerte Østkanten Bluesklubb Oslo Rory Nights, som i følge klubben selv er en «nesegrus hyllest av den fantastiske irske bluesgitaristen Rory Gallagher (1948-1995).»

Arrangementet fant sted på utestedet Hr. Nilsen, og her blir Gallagher beskrevet som en av de absolutt største bluesgitaristene Europa har fostret.

Tilbudt jobb i Rolling Stones

Gallagher hadde sin storhetstid på 70-tallet, da han blant annet ble kåret til «Top musician of the year» i tillegg til å få tilbud om jobb isom gitarist i Rolling Stones, noe han i sin tur takket nei til.

Oslo Rory Nights

Det var Asle Kristiansen som kom opp med ideen om en slik festival i Oslo. Han hadde ved flere anledninger deltatt på liknende festivaler på de britiske øyer sammen men Jan-Erik Henriksen da han fant ut at han ville arrangere det samme i Oslo.

Italia, Skotland og Norge

Jan-Erik Henriksen som er oppvokst på Oppsal sto på scenen ved to anledninger med to forskjellige band fredag og lørdag.

– Fredag spilte jeg med Bearded Babies som jeg har spilt med lenge, og lørdag spilte jeg med Loanshark Bluesband, sier Henriksen. Loanshark består av Henriksen selv, Ricardo Massini fra Italia og Brian Chamberg fra Skotland, og de spilte for første gang sammen på torsdag.

–- Vi spilte gjennom låtene en gang på torsdag, og det var det vi fikk øvd før konserten. Men vi spiller jo alle den type musikk i hvert vårt band, så det går ganske greit å sette sammen en band på den måten, sier Henriksen.

Visste ikke at det var så stort

Det var ikke før inntil for tre år siden at Henriksen skjønte hvor mye tributekonserter som arrangeres for Gallagher.

– Jeg var på festivaler i Skottland og Irland sammen med Asle, og det var først da vi så hvor stort det var, sier Henriksen. Han mener Gallagher er en undervurdert artist, og synes det er gøy at både unge og gamle fra hele Europa dukker opp på arrangementene.

– Gallagher har jo solgt over 30 millioner plater, så han var jo ganske stor.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?