Gå til sidens hovedinnhold

I godt selskap

Forfatter Berit Østberg, den lille damen med det store hjertet, gir seg ikke med det første. Nå er hun klar med diktboken "Til mine venner".

Røa: - Jeg er så glad for at jeg ble ferdig med denne boken, den betyr mye for meg. Jeg har mange gode venner jeg er svært glad i og derfor kom tittelen helt naturlig, sier Østberg mens hun setter seg godt til rette.

Respons

Diktene har hun skrevet siden midten av 70-tallet og frem til i dag. Tilbakemeldingene har hun først og fremst fått fra dem som står henne nær.
- Som jeg har skrevet i forordet på boken, ville jeg ikke våget å gi ut diktene selv hvis jeg ikke hadde fått godt med respons opp igjennom årene. Men forlaget synes ikke noe om diktene og deres rim og rytme, dermed ble jeg nødt til å gi dem ut på eget forlag, sier Østberg.
"I tillit til at livets mening vil åpenbares for den som våger å være spontan gir jeg fra meg alle krav på garantier". Østberg har opplevd mye gjennom sitt lange liv og hun kan formidle det.
- Jeg skriver om ting jeg har opplevd, kjærlighet, frustrasjoner, sinne og glede. For meg har det å skrive dikt og risp beydd det sammen som å finne et språk, et uttrykk for det som av flere grunner var vanskelig å si, sier hun.

Vokse fritt

Hun snakker om den vakre hagen nedefor eneboligen hun delte med sin mann og barn i Trondheim. Om hvitveisen som i klynger minnet om små ballettdansere.
- Jeg er i grunnen mest glad i planter og blomster som får lov til å vokse fritt. Det har jo også sine fordeler med tanke på klippingen, humrer hun.
På blokken har hun for øyeblikket noen spennende notater om Røa sentrum, men hun vet ikke ennå hva det blir. Østberg har gjennom årene blitt svært glad i Røa og kunne gjerne tenke seg å skrive noen ord om nettopp det.
- Jeg har skrevet noe ned, men foreløpig er det usikkert om det blir noe mer. Vi får ser hvordan formen holder seg, sier hun.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem