Gå til sidens hovedinnhold

I regien og teaterets navn

Øystein Ulsberg Brager (23) fulgte drømmen og dro til England for tre år siden. I juni avslutter den lovende teaterstudenten studiene ved det prestigetunge Rose Bruford College i London.

London/Groruddalen: - Det har vært et eventyr uten sidestykke. Veldig spennende, sier Øystein Ulsberg Brager.
Men det stopper ikke der for unggutten fra Høybråten. 23-åringen, som studerer teaterregi, har ingen planer om å vende den kreative snuta mot fedrelandet riktig enda. Europa venter.
I sommer er planen å besøke teaterfestivaler i blant annet Tyskland og Skottland med teaterkollektive Imploding Fictions, som han har dannet sammen med student- og regissørkamerat Philip Thorne (24) fra Tyskland. Med på laget har de også andre skuespillere og lys- og lyddesignere.
- Vi har også søkt om å besøke festivaler i blant annet Singapore og Kairo. Det hadde vært utrolig gøy å få muligheten å dra dit. Jeg tror vi skal få det til, sier Ulsberg Brager optimistisk til Lokalavisen Groruddalen.

Film som hobby

Det er ingen tvil om at det er teater som er den store lidenskapen, men han innrømmer at han også har vært og snust litt på filmfaget. I starten av mai bidro han under utstillingen NorskArt, som er en årlig begivenhet for norske studenter i Storbritannia.
Der viste studenten fram kortfilmen Cabaret Within, som han har skrevet og regissert sammen med den nevnte kompanjongen Philip Thorne. Filmen ble spilt inn i Tyskland, og den handler om en forfatter som sliter med tidenes skrivesperre.
- Den er morsom, og den er full av humor. Men den er også spekket med alvor, forteller Øystein Ulsberg Brager og fortsetter:
-
Film er en hobby som jeg liker å pusle med ved siden av alt annet. Det er vanskelig, men veldig gøy. Å bruke film sammen med teater er en stilart som jeg liker godt. Derfor er det viktig å ha kunnskap om begge deler.

Selvstendig og selvsikker

Men nå er det eksamensforestillingen om en snau måned som gjelder. Oppgaven er å sette opp et stykke av den anerkjente dramatikeren Meredith Oakes på teater i Stor-London. I tillegg skal Øystein instruere noen av skuespillerstudentene ved skolen.
De tre årene og studietiden nærmer seg slutten. Unggutten fra Groruddalen syntes det selvfølgelig er litt vemodig.
- Det har gått bedre for hvert år jeg har vært her borte. Jeg har forandret meg mye siden jeg startet på college her i London.
- På hvilken måte da?

- Jeg har blitt mer selvsikker, selvtilliten er høyere, og jeg er mye mer selvstendig nå enn før, reflekterer han.
- Helt til slutt, Øystein. Drømmen om å studere i London gikk i oppfyllese. Hva drømmer du om nå?

- Målet er en gang å kunne regissere de store teaterstykkene rundt omkring i hele verden. Å bare gjøre de prosjektene som jeg selv vil, sier Øystein Ulsberg Brager til Lokalavisen Groruddalen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai