Gå til sidens hovedinnhold

"Ikke hvis, men når"

Kulturhus i Groruddalen. Bodil Norvik er ikke i tvil og aller helst så hun det plassert i Huken.

Grorud: Folkeakademiet Grorud-Romsås arrangerte bokkafe på Nordtvet bibliotek sist lørdag. Bodil Norvik fra Kunnskap og Kultur i Groruddalen innledet om planer, ideer, ønsker og forslag som angår det planlagte kulturhuset.

Drøm

- Tankene om et kulturhus fikk jeg i 1992. Da i forbindelse med plassering av den nye operaen. Hadde en drøm om at den måtte passe flott inn i området ved Huken pukkverk. Brukte frimerker, tilsvarende en sydentur, for å sende brev til alle instanser med en bønn om å vurdere Huken, forteller en ivrig Bodil Norvik.
Nå er det et felles kulturhus for hele Groruddalen som gjelder, ikke operahus.

For alle

Et nytt kulturhus må være møtested som alminnelige folk.
- Det er alminnelige folk over alt. De trenger et kulturhus. Ikke hvilken som helst lita bu, men et bygg som kan ta imot store oppsettinger. Slik som Bolsjojbaletten, argumenterer Bodil Norvik.
Hun legger til at det må være store og små rom. Rom som kan endres ved å flytte vegger.

Samarbeid

Den ivrige kulturhusforkjemper ser ikke bare for seg et utstrakt samarbeide mellom stat og kommune for å realisere planene, men også et samarbeide på tvers av landegrensene.
- Når kulturhuset blir en realitet, må vi samarbeide med de andre nordiske landene for å kunne få de største oppsetningene og forestillingene hit. Det være seg opera eller rock. Kultur er viktig, avslutter Bodil Norvik.
Det fine lørdagsværet må ta litt av skylden for et heller fåtallig publikum.
De få som var til stede fikk okkesom i stand en både lang og hyggelig diskusjon om kulturhus eller ikke.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere