Gå til sidens hovedinnhold

Ikke rolig helt ennå

Ronny Pøbels siste album har fått navnet "Rolig rolig", men ikke la deg lure....

SENTRUM: I tradisjon tro møter Østkantavisa Ronny Pøbel på stamstedet Elm Street, det eneste stedet han virkelig liker.

– Her har jeg vanka i 11 år, og det tenker jeg å fortsette med. Alle andre steder i Oslo spiller jo bare drittmusikk, og det gidder jeg ikke å høre på, sier punkrockeren kontant.

Les også:Klar med nye pøbelstreker

Beste albumet så langt

– Albumet heter "Rolig rolig" fordi det er mye hardere enn alle de andre. Det handler om alt det som skjedde i fjor som jeg har skrivi om i alle låtene. For eksempel låta Slipp meg inn som handler om alle gangene jeg har blitt kastet ut herfra, en låt om dama mi og all den drekkinga, og hvordan jeg av og til burde ha fått meg en på tryne, sier Ronny og smiler.

Han er takknemlig for kjæresten som holder ut med alt som hører en musiker til.

– Hun er skikkelig kul og støtter meg hele veien uansett!

Ronny skriver tekster hver eneste dag og mange av låtene på det nye albumet kom da han var på fire ukers ferie i Italia i sommer.

–Da satt jeg hver eneste dag i mange timer og skreiv, dama ble ganske lei etterhvert, sier Pøbel og smiler.

BLI FAN AV ØSTKANTAVISA PÅ FACEBOOK

Det nye albumet inneholder fjorten nye låter, og i følge Ronny er dette mye bedre enn de to forrige.

– Jeg har brukt mer tid på tekstene, litt mer i dem. Og de handler heller ikke bare om å drekke, det er litt andre ting nå også, sier han.

Ny turnè

Releasekonserten til Rolig rolig holdes på Gamla i Oslo, fredag 22 januar, noe Ronny ser frem til.

– Vi har nå booket 20 gigs, med oppstart da på Gamla 22 januar, og vi holder på hver eneste helg frem til mai, forteller Ronny.

Bandet skal tråle nesten hele Norge, helt opp til nordligeTromsø og det er liten tvil hva Ronny digger mest med turnèlivet.

– Drekkinga og all moroa. Møte masse folk. Nå har vi turnert i to år, så nå kommer jo masse av de samme menneskene på konsertene våre. Og om noen inviterer meg på fest, så stikker jeg dit med en gang. Jeg gidder ikke sitte på noe backstage, det blir ikke aktuelt for meg, sier han.

Det er nettopp denne holdningen som gjør Ronny så populær blant sine fans, men også upopulær til tider blant bandmedlemmene sine.

– Jeg slepper jo inn alt, og driter i det, mens de andre vil sitte å slappe av og ta det litt med ro før konserten, forteller Ronny.

Ålesund er best på punk

Ronny mener at på langt nær alle har skjønt punkens stil og forteller om store forskjeller på de ulike plassene de spiller. Men han har en klar favoritt.

– Det beste stedet å spille er i Ålesund. Der har dem skjønt punken og er helt klin gærne. Der går ølglassa i taket og de knuser nesten hele baren, og det er slik det skal være når vi speller, sier han og understreker at det kjipeste han vet er folk som står helt apatiske og hører på mens de spiller.

–Jeg hadde nok vært sykemeldt om jeg ikke hadde fått uttrykke meg gjennom musikken. Det er verdens beste terapi å få stå på scenen og hyle ut tekstene mine og se at publikum synger med. Det er mye fetere at det kommer ti stykker som kan alle tekstene og er helt gærne enn at du har to hundre som står slik som dette, sier Ronny og gir meg et tomt og apatisk blikk.

Litt roligere

Ronny kan skjønne nå når han ser tilbake at det gikk nok litt for voldsomt for seg før, og spesielt drikking før konsertene har han roet seg mye ned på.

– Nå har jeg laget en regel for meg sjøl at jeg kun drikker to halvlitere før jeg går på scenen, og aldri noe mer. Før kunne jeg gå på scenen drita full, og det går ikke ann lenger, sier han.

Så selv om denne pøbelen neppe vil inrømme det har han nok blitt litt roligere han også.


Releasekonserten holdes på Gamla fredag 22. januar

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr