Gå til sidens hovedinnhold

Indisk tema rett i hjertet på juryen

– Denne bussen er jo helt sjuk, utbryter Linn i juryen.

OSLO: Seks busser ble stemt frem av lokalavisenes lesere over hele byen. Engasjementet har vært voldsomt mange steder, og det er tydelig at her har både venner, søsken, foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, tanter, onkler, fetter, kusiner, venner, kjente, naboer og ukjente – og kanskje ett og annet kjæledyr – vært inne på våre nettsider og avgitt sin stemme. Tilsammen har vi den siste uken mottatt flere tusen stemmer.

Jevnt i vest

I flere av kåringene har det vært svært jevnt. I vest, altså området til Ullern Avis Akersposten, ble det faktisk dødt løp mellom bussene Divali og Pin Up, noe som gjorde at juryen måtte inn og avgjøre hvilken av disse som skulle være med og kjempe om tittelen "Årets russebuss i Oslo".

Valget falt på Divali, den svært så indiskinspirerte jentebussen, og denne møtte fem andre busser fra hele byen i "finalen".Finalefeltet så da slik ut:

Divali

(Ullern og Vestre Aker)

Spotlight

(Groruddalen)

Press Play

(Sagene/Gr.løkka/Gml. Oslo)

Sketchy

(Nordre Aker)

Olympen

(Nordstr/S. Nordstr./Østensjø)

De Kvege

(Frogner/St. Hanshaugen)Alle disse bussene er altså vinnere i sitt område, stemt frem på nett av våre lesere over hele byen.

Akkurat som i fjor satte vi sammen en jury for å kåre hvilken av disse bussene som er aller kulest. Her er både konsept og utførelse viktig. Juryens medlemmer var hentet fra lokalavisene våre over hele byen.

To i særklasse

Det ble tidlig i juryens samtaler klart at to busser skilte seg ut; Olympen og Divali. Gutter mot jenter og øst mot vest altså.

– Denne bussen er jo helt sjuk! utbryter jurysjef Linn om Divali. Detaljene både inn- og utvendig på den eksotiske jentebussen tar juryen med storm.

Å sammenlikne den grelle, men svært sjarmerende indiskinspirerte bussen med Olympen er nesten umulig. Olympen har rene linjer, men er også svært forseggjort og så langt unna grell man kan komme.

Samtidig vet vi at disse russegutta ikke ga seg til tross for at bussen ble rammet av brann i starten av russetiden.

– De skal ha kred for at de har bygd seg opp igjen, konstaterer Linn.

Men da stemmene var telt opp til slutt, var det likevel jentene på Divali som stakk av med seieren, knepent for Olympen.

Vi gratulerer Divali med tittelen Årets russebuss i Oslo, kåret av lokalavisene!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn