Gå til sidens hovedinnhold

Inne i en varm periode

De grå veggene på Røa Deichmanske har kommet i skyggen av et knippe fargesterke malerier. De er signert Kjerstin Tangerud.

RØA: Jeg jobber som fysioterapeut i dette bygget, så da jeg fikk forespørselen om å stille ut her nede, må jeg si jeg ble litt smigret, sier Tangerud.

Hun har tegnet og malt så lenge hun kan huske, men hennes kreative side kom for alvor til sin rett for 11 år siden.

Jeg fant stor glede i å uttrykke meg kreativt gjennom malingen, sier Tangerud som har sin kunstneriske utdannelse fra blant annet Mosebekk malerskole.

Jeg har hatt flere utstillinger hvert år, og i 2008 fikk jeg tre store oppdrag som jeg brukte mye tid på, sier hun.

Lag på lag

Inne på Deichmanske bibliotek henger store og små malerier om hverandre. Alle laget med en teknikk hvor lag på lag med akrylmaling gir det riktige uttrykket.

Jeg er veldig glad i store lerret hvor jeg virkelig kan utfolde meg. Likevel ser jeg behovet for å lage noen mindre bilder også. De store krever jo en god del plass, sier Tangerud.

Maleriene blir som oftest til etter hvert som kunstneren arbeider. Etter å ha deltatt på kurs hos kunstner Sigmund da Silva Lien ble Tangerud spesielt interessert i å male kropper og mennesker.

Jeg er jo fysioterapeut så det med kropp og muskler er kjente saker for meg. Å male dette er likevel utfordrende og noe jeg synes er svært spennende. Det vises i bildene, sier hun.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer