Gå til sidens hovedinnhold

"Innerst i sjelen"

Bredtvedt kirke avrundet sitt 30 års jubileum med Ole Paus som ikke var kommet til kirken for å kirke seg.

Bredtvedt: Det flotte åpne kirkerommet i Bredtvedt kirke er skreddersydd for presten og hans gjøremål. Sist søndagskveld måtte han vike for en aldrende herremann.
Ole Paus åpnet sin konsert i kjent stil. Varm, morsom og satirisk.
Jeg er ikke i kirken for å kirke meg. Jeg vet ikke engang forskjellen på salmer eller en vanlig vise.

Løgnfestivalen

Etter et gjenhør med Paus Posten, som var viser basert på tekster hentet fra VG og Dagbladet, tok trubaduren en snartur innom den pågående valgkampen.
Den store løgnfestivalen er i morgen, mandag. Det nifseste er at vi godtar løgnen. Vårt samfunn blir rørt når Fabian Stang sier nei, nei. Det betyr ingen ting for hans rolle som ordfører at han får refs som advokat, sier Ole Paus og legger til:
Hva trenger denne byen? Hjertelag!

Innerst i sjelen

Med sin hese rustne røst, blir Ole Paus aldri den tradisjonelle salmetolker. Allikevel er det noe nesten hjelpeløs appellerende da han dra i vei. Først med sin egen vise "innerst i sjelen". Nærmere en salme som ikke er en salme, får aldri menigheten i Bredtvedt høre.
Avslutningen sto i stil. Ingen synger O`bli hos meg" som Ole Paus. Med sprø toner både fra gitaren og Paus`rustne strupe er den sakrale stemning som kirkerommet fortjener, så absolutt til stede.

Hva tenger denne byen?
Hjertelag.
Ole Paus

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter