*Nettavisen* Nyheter.

Isabelle Huppert leder an Trier i Cannes

I «Louder Than Bombs» spiller blant andre Gabriel Byrne og Isabelle Huppert. Foto: MOTLYS (NTB Tema)

Isabelle Huppert stjeler all oppmerksomhet i Cannes.

(Kultur): Joachim Triers «Louder Than Bombs» hentet inn en av Europas og fransk films store stjerner til rollelisten – men må nok finne seg i å dele oppmerksomheten med «Valley of Love», der Isabelle Huppert spiller mot Gérard Depardieu i en film regissert av Guillaume Nicloux.

Om sorg og savn

Paret spiller to berømte skuespillere som fikk en sønn sammen 25 år tidligere, og som gjenforenes etter hans død når de får hvert sitt brev der han ber dem reise til fem steder i Death Valley sammen. I Triers «Louder Than Bombs» er det derimot moren – Huppert – som dør, og faren, spilt av Gabriel Byrne og sønnene som må takle bortgangen.

Begge filmene ble innspilt i fjor i USA – «Valley of Love» på location i California, «Louder Than Bombs» på Østkysten. Til Variety uttalte Isabelle Huppert tidligere i år at det amerikanske dobbeltkjøret «var en ren tilfeldighet». Huppert sier til bransjebladet at hun velger sine roller først etter regissør, deretter handling og til slutt rollekarakter.

- Norge bør være stolt

– Jeg tror fremdeles på regissørens kraft og hans evne til å formidle et svært individuelt, subjektivt synspunkt. Joachim er en svært kraftfull regissør, og Norge bør være stolt av et slikt talent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.