Gå til sidens hovedinnhold

It's showtime

De har øvd hardt og lenge. Nå er elevene på Nordstrand videregående skole snart klare for å vise deg humor, mord og mysterier. Nordstrandrevyen er best i byen! mener skuespillerne.

NORDSTRAND: En brakke på skoleområdet har fungert som øvingslokale for de seks hovedrolleinnehaverne.

Vi var på audition i august og begynte å øve i høstferien, sier Julie Andrea Fallentin Sundal.

Det var visst litt tilfeldig hvordan de enkelte havnet i revyen. Den ene skulle egentlig bare være støttespiller for en venninne som skulle på audition, men ble selv plukket ut til å være med. En annen av skuespillerne ble nærmest tvunget på audition av sin bror, hovedrevysjef Mads Hanssen.

Handling

Det var 2. klassingen Iselin Teresa Dahl som kom på idéen om å lage revyen i litt Chicago stil, jmfr. filmen med samme navn. År 1920, mord, vakre damer og nattklubber er stikkordene.

Jeg digger Chicago, sier hun. Sammen med "kollega" Julie forteller hun at de alle utviklet idéen hennes videre, sammen med den respektive instruktøren Eivind Sebastian Brynestad.

Det handler om et mord. Og det er fem mistenkte! sier Julie. Derfor lyder årets revy navnet "Kløver 5 1 skudd, 5 mistenkte og spillet er i gang"

Ikke alt dreier seg om mordet, noen av sketsjene er med bare for moro skyld. Men det er en rød tråd gjennom hele forestillingen, sier Didrik Dahlgren Hanssen.

Han og kamerat Erik Eik Haavik lover et bredt spekter av humorøse innslag.

Vi spiller på nakenhet og grov humor, sier Didrik uten en mine i ansiktet, før han blunker med øyet.

Det er ikke godt å vite hva som er fleip eller fakta når det kommer fra denne karen.

Teamarbeid

De teller ganske mange hoder, revygjengen på Nordstrand. Ensemblet består av skuespillere, instruktører, en koreograf, en filmskaper, bandet, teknikere, rekvisitører, matgruppen, og den kreative sygruppen.

Alle sammen har jobbet hardt og stått på. De har lagt inn en flott innsats, sier revysjef Haakon Flinder, mens han baner vei til de ulike stasjonene, deriblant matgruppen som frister med pannekaker, og det blide husbandet.

Kapellmester Anders Høglund, som selv sitter foran pianoet, presenterer de øvrige bandmedlemmene som henholdsvis spiller på trompet, saxofon, gitar, bass og trommer. Ut i fra minikonserten de holder for Nordstrands Blads utsendte, har musikkgeniene ingen grunn til å engste seg for premieren den 12. januar. De har både gehør og rytme.

Nordstrand har godt bandrykte, sier revysjefen.

Snart i mål

Den store dagen nærmer seg med stormskritt. Foreløbig føler de at de har kontroll, men som Haakon Flinder sier: det dukker vel alltids opp noe i siste liten. Hvis det skulle skje kan de i alle fall trøste seg med at de har jobbet både dag og natt, og lagt sjelen sin i denne revyen.

Vi har vært mye oppå hverandre de siste månedene. Vi er som en stor familie, men i blant blir det litt søsken-krangling, flirer skuespiller Julie.

Hun er litt hes for tiden, noe som skyldes både årstid og bruken av høy røst.

Mødrene våre har vært snille og kommet med grønnsakssuppe og bakevarer, sier hun og Iselin.

De er redde for å bli syke nå, og propper i seg mye te og ingefærrøtter.

Alt for å holde oss friske!

De seks entertainerne forteller at de gleder seg veldig til å stå på scenen.

Vi trives her i brakka foreløbig, men ser frem til å sette sammen alt til en forestilling på scenen.

Nytt stamsted

Elevene på den videregående skolen har fått nytt auditorium, og det er der forestillingen skal finne sted. Scenen er fremdeles under utarbeiding av den hendige byggmakkergruppen, men den nærmer seg klarstadiet.

Det ligger en del planker og greier der ennå, men det er vel like før nå, sier Julie og kikker bort på de nevenyttige.

Så lenge de får litt mat i kroppen og holder seg nogenlunde friske, skal det nok bli revy i år også.

Vi lover å gi deg en spennende historie, der du blant annet får en oppklaring på et mord, sier sekskløveret.

Revysjef Haakon forteller at premieren er utsolgt, og hvis man ønsker å se forestillingen de andre dagene, bør man forhåndsbestille billetter på denne mailadressen: billettnordstrandrevyen@gmail.com

Nordstrandsrevyen holder på alle dager fra 12. til 21. januar klokken 19. Billettpris er kroner 100.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser