Gå til sidens hovedinnhold

Jazzstjerne til Victoria

Nasjonal jazzscene, Victoria, får besøk av den svensk/danske jazzstjernen Caroline Henderson onsdag 11. februar.

Hun slipper sin siste plate "No. 8" i Norge og legger i den forbindelse ut på norgesturne.

"No. 8" har fått strålende kritikker i Danmark og anmelderne trekker frem superlativer som "funklende perle", "lengselsfull og livskraftig", "sangerinne av verdensformat" og "livsbekreftende bittersødme".

Henderson har funnet sin plass i jazzvokallandskapet hvor hun leverer nydelige og intense tokninger av standardlåter så vel som nyere materiale. Med den uslåelige kombinasjon av presis teknikk, spennende arrangementer med et knallsterkt band og stor formidlingsevne forventes det en fantastisk konsert på Victoria.

Caroline Henderson er født i Stockholm og flyttet til Danmark i 1983. Allerede som tenåring sang hun i forskjellige jazzband og i 1989 slo hun igjennom i Danmark, da hun sammen med Maria Bramsen dannet bandet RayDeeOh.

I 1995 kom hennes første soloalbum Cinemataztic ut, og med den siste cd "No. 8" er det blitt til sammen åtte kritikerroste soloutgivelser i en lang rekke land. For sin forrige soloplate "Love or Nothin'" vant hun en Grammy ved Danish Music Awards. Caroline Henderson har også vært aktiv på popscenen før hun nå er tilbake til røttene og jazzen. Hun har utover sin musikalske karriere medvirket i flere teaterstykker, filmer og tv-programmer om jazz på dansk TV.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem