*Nettavisen* Nyheter.

Joachim Triers film til Cannes

Joachim Trier (t.v.) og manusforfatter Eskil Vogt har tidligere deltatt i Cannes-festivalen i 2011, da under sideprogrammet Un certain regard med filmen «Oslo, 31. august». Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Den norske regissøren Joachim Triers film «Louder Than Bombs» er tatt ut til å delta i hovedkonkurransen om Gullpalmen under årets filmfestival i Cannes.

16.04.15 12:35

For første gang på 36 år skal en norsk filmregissør delta i hovedkonkurransen under det som kalles verdens viktigste filmfestival, melder NRK.

«Louder than bombs», som hittil ikke er ferdig, er Joachim Triers første engelskspråklige film. Manusforfatter er Eskil Vogt.

- Nervepirrende

– Det blir veldig spesielt og nervepirrende. Jeg tror ikke du har et strengere blikk på en film enn når man viser i hovedkonkurransen i Cannes, sier Trier til NRK.

Trier og Vogt deltok i Cannes-festivalen med filmen «Oslo, 31. august» i 2011, men da i sideprogrammet Un certain regard.

Første siden 1979

Spillefilmen er den eneste nordiske produksjonen som er invitert til å delta i hovedkonkurransen i Cannes. Sist en norsk regissør deltok i den gjeve konkurransen var i 1979 da Anja Breien ble tatt ut med sin film «Arven».

– Selv om «Louder Than Bombs» startet i Oslo som en papirbunke med ideer Eskil Vogt og jeg satt og grublet over, har vi alltid ønsket å lage en internasjonal film – Cannes er det perfekte sted for denne filmen å møte verden, sier Trier som har arbeidet med prosjektet siden 2009.

I hovedkonkurransen konkurrerer 20 filmer. Den 68. filmfestivalen i Cannes finner sted fra 13. til 24. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.